Na festivalu zahrají tradiční české a slovenské hvězdy popové a rockové scény. „Cílem festivalové dramaturgie nebylo a není experimentovat, od toho jsou podle nás jiné domácí hudební festivaly. My nabídneme nejznámější a nejdůležitější jména české a slovenské hudební scény, která mají co říci a dokáží oslovit široké publikum,” říká jeden z promotérů David Šindelář. 

POTVRZENÍ ÚČINKUJÍCÍ NA VOTVÍRÁKU
Chinaski. Pipes & Pints, Tata Bojs, Mig 21, Horkýže Slíže, Ewa Farna, Xindl X, Divokej Bill, Jaroslav Uhlíř

Organizátoři chystají několik změn, které by měly přispět k většímu pohodlí dorazivších fanoušků. „Změníme částečně rozložení areálu vstříc většímu komfortu pro návštěvníky,” říká další organizátor Tomáš Kolář. 

Dramaturgická koncepce Votvíráku je tradičně zaměřena výhradně na českou a slovenskou scénu ve třech hlavních pilířích: rock/hard & heavy, kvalitní mainstreamový pop a v poslední době také hip hop a taneční scéna. Tanečním žánrům se začíná v Milovicích čím dál více dařit a v posledních letech zaznamenaly na festivalu značný divácký zájem.

Na letošním Votvíráku zahraje nová koncertní sestava Chinaski a zahájí tak oficiální festivalovou sezónu. Když zde Chinaski vystoupili před dvěma lety, tak s kapelou zpívalo několik desítek tisíc lidí. 

Ilustrační foto.
ANKETA: Vyberte nejhezčí masopust

S novým zpěvákem pak například rozpumpují kotel Pipes & Pints, kteří se po přestávce vrací na koncertní pódia. Propracovaná show je poznávacím znamením legendárních Tata Bojs. S Malotraktorem na palubě a s náloží dalších skvělých písní přistane na milovickém letišti Mig 21. 

Dále na festival během dvou dnů dorazí například Horkýže Slíže nebo slezská diva Ewa Farna, Xindl X, Divokej Bill a řada dalších. „Naprosto výjimečné postavení mezi účinkujícími zaujal již před lety Jaroslav Uhlíř, jeho unikátní směs notoricky známých písní z filmů, jako je Vrchní, prchni! nebo hudba z oblíbených českých pohádek, tradičně láká spousty diváků. Uhlíř je tak logicky dalším z milých a vážených pozvaných,“ uvedli organizátoři.

Areál letiště, na němž se festival koná, leží na ploše 210 hektarů. V době festivalu pojme 20 tisíc stanů a umožní parkování pro více než 10 tisíc aut. „Ještě větší pozornost než dříve bude věnována bezpečnosti návštěvníků a ekologickým aspektům i s přihlédnutím k faktu, že areál a jeho okolí jsou výjimečným přírodním biotopem s unikátní faunou a flórou,“ doplnili organizátoři festivalu.

Votvírák je unikátní svoji polohou na letišti v Milovicích a pojme až 100 tisíc návštěvníků. Velkou výhodu má v blízkosti Prahy.

Cestování veřejnou dopravou mají zpříjemnit aktuální informace.
Cestování veřejnou dopravou mají zpříjemnit aktuální informace
Temný dým z teplárenského komína vyděsil řadu obyvatel Nymburka.
Černý kouř z komína, pak zima. Rozbil se kotel v teplárně