O konci koncertní kariéry podle svých slov už nějaký čas uvažoval. „Již delší dobu posmutněle přemýšlím o chvíli, kdy se budu muset pod tlakem svých zdravotních problémů rozhodnout jak dál. Taková chvíle nastala paradoxně v těchto dnech, kdy se stejně koncertovat nesmí. Omlouvám se, i přes zvyšující se dávky léků jsem dlouhodobě zkoušel pokračovat v koncertování, ale už opravdu nemohu,“ uvedl zpěvák a kytarista dlouhodobě působící se skupinou Etc. „Neradostně přiznávám, že jsem donucen ukončit koncertní činnost,“ doplnil muzikant.

O Vladimíru Mišíkovi je známo, že poslední roky trpí kvůli astmatu. K tomu se podle jeho vyjádření přidala i bolest ruky. „Poslední průšvih je bolestivé onemocnění levé ruky artrózou, a tak s povzdechem ukládám svého akustického Gibsona do futrálu…“ napsal autor mnoha hitů, který před necelým měsícem oslavil 74. narozeniny.

Na legendu českého rocku a blues Vladimíra Mišíka, který zahrál v úterý večer v přerovském klubu Teplo, dorazily na tři stovky posluchačů.
Vladimír Mišík: Byl jsem dobrej. S touhle knížkou souzním

Vladimír Mišík je zakládajícím členem skupin The Matadors, Blue Efffect a Etc. Jeho otcem je americký voják John Gaugan, matkou slovenská zdravotní sestra Alžbeta, pracující koncem války v Německu pro Červený kříž. Až v roce 2017 se dozvěděl, že má dalších devět sourozenců.

V roce 1982 bylo Vladimíru Mišíkovi zakázáno koncertování. Nejen po Praze se začalo objevovat heslo Nechte zpívat Mišíka! Zákaz trval přibližně dva roky. V říjnu 2013 odmítl převzít státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana, a to jako výraz nespokojenosti s jeho počínáním ve vrcholné funkci. V roce 2019 vydal kritiky i veřejností skvěle přijaté album Jednou tě potkám.

Je autorem řady hitů. Za všechny jmenujme Stříhali dohola malého chlapečka, což je zhudebněná báseň Josefa Kainara. Od jiného básníka, Václava Hraběte, si vypůjčil text Variace na renesanční téma, který je podle prvního verše znám pod názvem Láska je jako večernice. Populární je i píseň Slunečný hrob, která zní při závěrečných titulcích filmu Pelíšky.

Ilustrační foto.
V Lysé zemřeli dva osmnáctiletí lidé po požití léků. Řeší to kriminalisté

Vladimír Mišík měl už loni koncertovat v nymburském kině. Kvůli epidemii byl koncert přeložen na letošní 13. duben. Před několika týdny, kdy bylo jasné, že se situace nezlepší tak, aby se veřejná vystoupení mohla konat, byl i tento termín zrušen. Nyní je zřejmé, že naživo už Vladimíra Mišíka nejen v nymburském kině neuslyšíme.

Připomeňte si koncerty Vladimíra Mišíka: 

Vladimír Mišík v Nymburce v roce 2012

Legenda Vladimír Mišík s Etc a Flamengem v Kolíně 2012

Mišík zahrál v kolínské synagoze 2014

Vladimír Mišík bavil na náměstí v Kolíně stovky lidí všech generací 2017