Poprvé a hned devět soutěžících párů. Řeč je o 1. tanečním maratonu, který 
v Kulturním domě Loučeň uspořádala mladší část místního Sboru dobrovolných hasičů.

Hasiči se prý inspirovali 
v jednom televizním seriálu 
a taková zábava na Loučeni ještě nebyla. „Máme rozdělené taneční bloky podle stylů, máme například českou muziku, filmovou muziku a do toho jsou namíchané různé soutěže, při kterých musí páry plnit různé úkoly. Například partnerka bude mít přivázaný balónek 
a ostatní páry se pokusí jim ho sešlápnout. Každý ale dostane nějakou cenu. Chceme hlavně, aby se všichni hodně bavili," řekla za organizátory k pořádání akce Michaela Nezdarová. Mezitím se na sále rozjela druhá hodina maratonu. Páry tančily v tu chvíli ještě bez větších fyzických problémů, navíc měly vždy po hodině krátkou přestávku na občerstvení.

Přesto však zvítězil pár, který se ukázal, že má největší fyzickou kondici. Tančilo se do jedné hodiny, zvítězil pár číslo 1, Tomáš Kutálek a Alena Plačková.

Loučeňští hasiči doufají, že příští ročník už naplní sál 
k prasknutí. Jak by také ne, ceny pro vítěze opravdu stály za to. „První cena je wellness pobyt na tři dny ve Špindlerově Mlýně, druhá cena jsou lístky na Carmen do karlínského divadla a třetí cenou jsou vstupenky do multikina kdekoliv. Pak jsme ještě vyhlásili cenu Pár sympatie, který získá poukaz do pizzerie. Samozřejmě děkujeme všem sponzorům," uvedla závěrem mladá hasička.

Výsledky maratonu

1. místo: pár č. 1 – Tomáš Kutálek a Alena Plačková
2. místo: pár č. 8 – Michaela Horáková a Karolína Knoblochová
3. místo: pár č. 3 – Kateřina Knoblochová a Michaela Pfeifrová
Pár SYMPATIE: pár č. 1 – Tomáš Kutálek a Alena Plačková