Avšak kronika je kronika, a tak roční experiment vyústil ve vydání tištěné podoby. Křest pouhých pěti kusů graficky výtečně zpracované publikace si nenechali ujít místní občané i řada vzácných hostů. Minulý pátek zaplnili do posledního místa prostory bývalé školy ve Svídnici a společně si užili program, který připravili autoři projektu.

Úvod setkání patřil promítání filmové živé kroniky. Účastníci zhlédli rozhovory se starostkou Dymokur Ludmilou Kubálkovou během sjezdu rodáků, s projektovým manažerem a podporovatelem obce Luďkem Benešem, se vzácným hostem řádovou sestrou Zdislavou Noskovou i se senátorem a vyznavačem tradic Tomášem Czerninem. Doplnil je sestřih práce studentů Budilovy divadelní školy, kterak oživují ve filmové grotesce Svídnické nádraží a školu.

Pak Vendula Burger přečetla přítomným části z několika málo zachovaných starých dokumentů z historie Dymokur a Svídnice, díky čemuž si možná přítomní uvědomili, jak důležitý počin je vytvoření soudobé kroniky. Vždyť bez ní by se nenávratně poztrácely střípky z jednoho roku života obce.

Pak už se křtilo. Jak jinak než šampaňským! Úlohu kmotrů rádi přijali kromě Venduly Burger Hanka Strejčková za Spolek Budil, starostka Dymokur Ludmila Kubálková, senátor Tomáš Czernin a výtvarník Martin Sausage Dohnal. Zněly radostné tóny klarinetu, projevy díků, předávaly se květiny. „Moc si vážím poděkování paní starostky za to, co jsme za krátký čas pro malou vísku dokázali s kolegy udělat. Naše kronika je plná fotografií z událostí minulého roku a budeme v tom pokračovat," slibuje Vendula Burger.