Potom už se ve dveřích slavnostně vyzdobené jídelny objevil Mikuláš s berlou a zmíněným doprovodem. Mikuláš všechny pozdravil, ale také si smutně posteskl, že děti dnes často místo odříkání básniček hledají potřebné rýmy někde na mobilech. Takže radost mu udělaly některé seniorky, které se rády pochlubily velice dobrou znalostí říkanek z dětství.

Ilustrační foto
Město Nymburk nabídne granty pořadatelům akcí ve městě

Umouněnému čertovi nechyběly ve výbavě černé vidle a velký pytel na hříšníky. Nejprve však otevřel starou a velkou knihu hříchů s četnými zápisy o chování obyvatel domova, ale našel v ní vesměs samé pochvaly. Následně z pléna zazněly nějaké pochybnosti o dobrých postojích zmíněného ředitele. Čert se zamračil a nekompromisně začal chystat pytel, ale nakonec ředitel dostal do budoucna ještě poslední šanci. A čert se spokojil s lahvičkou dobrého moku.

Potom už na každého seniora čekal drobný dárek. Mezi seniory se objevila malá holčička, i na ní Mikuláš pamatoval.

O dobrou náladu se postaralo hudební trio Poděbradka pod vedením Oldřicha Hořáka. Vedle vánočních písniček zazněly i oblíbené a známé melodie. Ostatně senioři se rychle připojili sborovým zpěvem. Podle informací od vedení domova se v oblíbených tradicích bude pokračovat i v příštím roce.