Ti své umělecké zaměření potvrdili nejen některými slavnostními róbami, ale i originálním nápadem – schody společenského domu vyzdobili variacemi na slavné obrazy napříč uměleckými styly a předtančení i motto celého plesu nazvali Noc v muzeu. Tam pod baterkou třídní profesorky Kateřiny Jiráskové ožili nejen hrdinové z obrazů, ale i další exponáty, aby si zatančili nejen mezi sebou, ale nakonec i s návštěvníky.

Tradičně netradiční maturitní ples uspořádaly dvě třídy českobrodského gymnázia.
Tradičně netradiční maturitní ples uspořádaly dvě třídy českobrodského gymnázia

Pak už si všichni studenti po červeném koberci přišli pro svoji šerpu, kterou společně s gratulací předala nejen třídní profesorka Kateřina Jirásková, ale i ředitelka školy Irena Mázlová a její zástupkyně Vlasta Kočová. Až z Českých Budějovic dorazila celý večer vyhrávající kapela Yamaband. „Je to naše premiéra v Kolíně a zároveň poslední maturitní ples, na kterém hrajeme,“ vyznala se zpěvačka Nikola Votrubová.

Do programu plesu se vešli ještě kolínští veselí gymnasté Flying Boys, dražba dortů i losování hlavních cen tomboly, půlnoční překvapení i popůlnoční vystoupení diskžokeje.

Tečku za letošními studentskými bály v Městském společenském domě v Kolíně udělá příští sobotu ples Střední odborné školy Multimediálních studií Poděbrady. To však ještě zdaleka nebude konec letošní plesové sezony, ta potrvá až do začátku dubna. 

Desetiletá dvojčátka Anitka a Sofinka, která přišla o maminku.
Ženu ubodal v Itálii bývalý přítel. Fond sbírá peníze pro osiřelá dvojčata
Z masopustu v Bylanech.
OBRAZEM: U masopustního veselí v Bylanech nechyběl ani slon