Ovšem už v sobotu se konal v divadle Na Kovárně slavnostní večer předání Křišťálových růží. „Vázané slovo se dnes často dostává na okraj většinového společenského zájmu. Přesto se najdou lidé, kteří dokáží otevřít svá srdce poezii, měli bychom si toho vážit,“ uvedl při zahájení starosta Ladislav Langr.

Novými držitelkami zmíněného ocenění se staly herečky Božidara Turzonovová a Daniela Kolářová. Svoji růži převzal i herec Igor Bareš. Ten ve svých slovech připomněl i spolupráci s místním Divadelním spolkem Jiří. Pochvalné projevy při této příležitosti pronesly Zuzana Laurinčíková, Aleš Vrzák a Miloš Horanský, o hudební doprovod se skvěle postaral hráč na akordeon Ladislav Horák.

Po slavnostním aktu si noví laureáti zasadili své skutečné růže do rozária poděbradského zámku. O čtyřdenní přehlídce uměleckého přednesu a poezie lze říci, že nabídla od čtvrtka 19. do neděle 22. dubna bohatý a pestrý program. Po slavnostním čtvrtečním zahájení zasadili svoje růže do rozária poděbradského zámku dřívější držitelé Křišťálových růží Jana Preissová a Rudolf Kvíz. Potom na svého otce Petra Hapku zavzpomínala v divadle Na Kovárně Petra Hapková. Za klavírního doprovodu Jiřího Toufara nabídla šansony převážně z tatínkovy skladatelské dílny. Klasického Evžena Oněgina uvedla Martinova Longinová s Petrem Rubášem v Zámeckém biografu. A na závěr dne došlo k odhalení informačního panelu o básníkovi S. K. Neumannovi ve stejnojmenných sadech.

V pátek a v sobotu se na festivalu představili mladí recitátoři. Svoje zajímavé pořady si připravily české vyšší a vysoké divadelní školy. Pozvání přijala i Vysoká škola múzických umení v Bratislave.

Komponenty korunek jsou připravené podle výtvarného návrhu Jitky Slavíkové.
Skláři už připravují korunky pro Miss Polabí
Hasiči v Sadské oficiálně dostali nové zásahové vozidlo.
Novou Tatru hasičům v Sadské vysvětil farář