Pódium bude umístěno ve špičce před Obchodním domem Cíl. Před pódiem bude velká zóna 1, do níž bude možné vstoupit pouze z Boleslavské třídy u přechodu přibližně v půlce náměstí. Druhá zóna, která je v plánku označena zeleně, pak pokryje prostor náměstí naproti parkovišti v místech, kde náměstí přechází do Soudní ulice. Je to zóna naproti místu, kde se už po dva roky konají beach volejbalové zápasy. Ta bude mít vstup zprava právě ve směru od Soudní ulice. Třetí zóna pak bude pokrývat roh náměstí před Českou spořitelnou, nejblíže domu Pod Eliškou. Do ní se bude vcházet ze Soudní ulice v místech před zmíněným peněžním ústavem.

Plánek rozdělení náměstí Přemyslovců.Zdroj: Repro: Nymburský deník

Situaci vysvětlili pořadatelé z Nymburského kulturního centra. „Vzhledem k aktuálním hygienickým nařízením bude prostor pro diváky na náměstí Přemyslovců rozdělen do oddělených zón se samostatným vstupem. U vstupu bude k dispozici dezinfekce rukou. Mapka bude součástí programu posvícení do ruky, k dostání bude na místě. Prosíme vás o pochopení situace a dodržování hygienických zásad,“ žádají pořadatelé.

Hudební zóna na náměstí zůstane jedinou, kterých se hygienická opatření dotknou. Dalších scén, výtvarné, divadelní i cirkusové, ani samotného jarmarku a atrakcí pro děti se žádná další opatření netýkají.

Situace na staveništi ve středu 2. září v 10.45.
Kruhový objezd u nemocnice do posvícení hotový nebude

Program na hudební scéně bude letos nabitý. Ve tři hodiny by měla být připravena jedna z hvězd celého dne. Legenda české hudební scény a svébytný muzikant Luboš Pospíšil dorazí se skupinou 5P. Hned po něm přijde na pódium zpěvačka Anna K. To by se mělo stát v 17 hodin. Od 18.30 zahraje čím dál známější a úspěšnější Artmosféra. Vrcholem pak bude večerní vystoupení ikony české pop music Marie Rottrové. První tóny jejich písní by se měly rozeznít ve 20.30. Večer pak při after party dohraje DJ Tomáš Březina.

Chybět nebude ani cirkusová scéna. Vše začne průvodem z náměstí Přemyslovců na Kostelní náměstí v 11 hodin. Právě na tomto místě budou po celý den probíhat interaktivní představení jednotlivých společností včetně například akrobacie na hrazdě nebo na šále. Divadelní scéna bude mít na pořadu celou řadu pohádek, ale i vystoupení pro dospělé. Začíná se ve 12 hodin na farní zahradě Starého děkanství a k vidění budou klasiky jako například Zlatovláska či Princezna na hrášku. Spolek Budil sehraje také představení Tady Eddith a Já, které se týká dvou zpěvaček Edith Piaf a Evy Olmerové. V 16.30 bude připravena groteska To jsme my, kterou sehraje Divadelní spolek Náplavka.

Na farní zahradě bude umístěna i výtvarná scéna, kterou povede známý malíř Jan Severa. K vidění i ke koupi budou obrazy řady výtvarníků.

Ilustrační foto.
Pracovník lyské školy je pozitivní na covid, 16 zaměstnanců je v karanténě