Tradičně dorazí i režisér Jiří Menzel. Z herců přislíbil účast například Petr Brukner, který už do Kerska jezdí také pravidelně.

Ještě před odpoledním programem na zahradě Lesního ateliéru si na své mohou přijít i výletníci. V 9.20 vyráží od kostomlatského nádraží pěší pochod směr Kersko. Pro ty, kteří chtějí trasu mezi Nymburkem a Kerskem obdivovat z hladiny Labe, vyplouvá v 9.30 z nymburského přístaviště loď Blanice, která pasažéry dopraví právě do Kerska.

Svůj program mají i cyklisté. Účastníci Hrabalovy cyklojízdy mají sraz v 10 hodin na Zálabí před Hrabalovou vilou, či lépe řečeno na posezení 
U Tří koček.

Ti, kdo už v 10 hodin budou přímo v Kersku, se mohou 
v tento čas shromáždit u Svatojosefského pramene a vydat se na procházku s průvodcem po místech, která měl Hrabal rád.

Odpolední program na zahradě Lesního ateliéru bude slavnostně zahájen ve 13 hodin. O půl hodiny později vystoupí ochotníci z Divadelního spolku Hálek s představením Boganova maturita. Což je dramatizace Hrabalových textů v úpravě Jana Řehounka.

O hudební doprovod se během odpoledne postará skupina Trampstejk. K vidění bude výstava Lidé ze Slavností sněženek. A snad ani není nutné dodávat, že Postřižinské pivo poteče proudem a lahůdky z rožněného prasátka tradičně provoní celou lesní osadu.

PROGRAM HRABALOVA KERSKA

9.20 – pěší pochod z kostomlatského nádraží do Kerska
9.30 – vyplouvá loď Blanice z nymburského přístaviště do Kerska
10.00 – sraz cyklistů na Zálabí, posezení U Tří koček a start cyklojízdy
10.00 – sraz v Kersku u Svatojosefského pramene a procházka s průvodcem po oblíbených Hrabalových místech
13.00 – slavnostní zahájení programu na zahradě Lesního ateliéru Kuba
13.30 – Boganova maturita – DS Hálek, dramatizace Hrabalových textů
v průběhu odpoledne: skupina Trampstejk, herci Jiří Lábus, Petr Brukner, režisér Jiří Menzel a další, výstava Lidé ze Slavností sněženek