Letos se akce uskuteční v sobotu 1. června. Přihlášky je možné podávat do 20. května v kanceláři číslo 1 městského úřadu.

Pořadatelé zajistí ohniště a dřevo na topení, šestnáctilitrové kotlíky s trojnožkou, vodu na vaření, chléb jako přílohu a misky na ochutnávku. Pětičlenné soutěžní týmy si naopak sami musí zajistit minimálně 4 kilogramy syrového masa, vlastní ingredience k vaření a kuchyňské pomůcky. Pravidla počítají ale s tím, že akce je více zábavou, než soutěží na ostří nože.

Porota bude mít vskutku rozmanité složení. „Zasednou v ní starosta Odřepes Vladimír Netík, starosta Pátku Jiří Bulušek. Dále kuchař z poděbradského hotelu Felicitas Petr Kodera. Členkou bude i Jaroslava Zákostelecká, která má zkušenosti ze zdejšího učiliště a za město tradičně Anna Štěrbová,“ vyjmenoval starosta Milan Pavlík.

Ohniště se zapalují ve 12 hodin, konec vaření je plánován na 16. hodinu.