V sobotu 31. července byla na scéně hronovského Jiráskova divadla dvakrát uvedena komedie Miroslava Horníčka Slaměný klobouk. Zaplněné hlediště přijalo lehkonohou komedii z Paříže 19. století s kankánem velice dobře a odměnilo soubor dlouhým vděčným potleskem. „Pro soubor je velice přínosné, že se mohl festivalu zúčastnit. Jednak zde poznal skvělé zázemí a vybavení divadla, dále mnoho skvělých dojmů přináší samotná atmosféra festivalu. Jiráskův Hronov určitě patří do našeho kulturního dědictví a díky své proslulosti už náleží ke světovým fenoménům,“ uvedl předseda spolku a režisér inscenace Jaroslav Vondruška.

Ještě před tím byl soubor oficiálně přivítán organizátory přehlídky na schodech Jiráskova divadla. Navíc se aktivně podílel na slavnostním zahájení celého festivalu. Herečky a herci přinesli na náměstí Čs. armády společně s českou vlajkou i vlajku Evropské unie.

Očkovací centrum sídlí v Nymburce v Obecním domě.
Na očkování bez rezervace mohou i děti. Nymburk nabízí první termíny

Divadelní spolek Vojan Libice nad Cidlinou už často prokázal úrovní svých inscenací, že patří mezi vyspělé ochotnické kolektivy. V průběhu minulého čtvrtstoletí se libičtí ochotníci objevili šestkrát v hlavním programu Jiráskova Hronova, který je nejstarší divadelní přehlídkou v Evropě a pravděpodobně i na světě.