Kapela se po dlouhé přestávce dala opět dohromady před sedmi lety. „Mysleli jsme, že odehrajeme dva koncerty u příležitosti vydání reedice našeho alba Smíření, ten plán ale naštěstí nevyšel. Od té doby hrajeme. Nechtěli jsme zůstat svým vlastním revivalem a obehrávat staré a starší písně. Proto jsme se vrhli do nové tvorby,“ říká zpěvák, textař, básník a novinář Lukáš Trejbal.

Spolu s ním kapelu míchající underground, blues a rock tvoří ještě baskytarista a zpěvák Jan Bělský, kytarista a zpěvák Jan Rydl, bubeník Tomáš Mašinda a hráč na saxofon Zdeněk Hospodka.

„Naše třetí album se nese v duchu mírné psychedelie a rocku. Nějak to máme zapsané v našem hudebním kódu. Rozpoznatelné. V textech jsme více osobní, neřešíme příliš aktuální témata, která pominou,“ dodává Trejbal.

Album obsahuje deset zbrusu nových písní, čtyři z nich jsou zhudebněné básně nymburského poety Pavla Zdražila.

Nízkoprahový N klub v Jankovicích.
OBRAZEM: Nízkoprahový klub v Jankovicích pomůže dětem nejen ze sídlišť

„Když se rodil nový materiál a my si během lockdownu posílali písničky přes Messenger, začali jsme plánovat vydání naší třetí desky. Nová muzika vlastně vzkřísila kapelu. Nějaké peníze na nahrávání jsme splašili od kamarádů podnikatelů, je to ovšem málo. O HitHitu jsme věděli a občas na něco přispěli, třeba na projekt kamarádky módní návrhářky nebo na básnickou sbírku,“ vysvětluje Lukáš Trejbal.

Za zaslané peníze nabízí kapela odměnu. Od předchozích alb nebo současných aktuálních triček, placek a tašek za pár stokorun až po vouchery za darované tisíce. Odměna nazvaná Na pivo s Oliverovkou za tisícovku byla brzy vyprodaná, tak kapela přidala ještě dva poukazy, osm tisíc stojí soukromý koncert na mejdanu či oslavě kdekoli. Je možné absolvovat i kytarové sezení s kytaristou Janem Rydlem nebo cestu s baskytaristou, v civilu řidičem autobusu, linkou do Sázavy a zpět.

Přispět mohou fanouškové do 3. února letošního roku. Pokud se cílová částka nevybere, bude muset kapela vybrané peníze vrátit. Je sice rozhodnuta desku i tak vydat, ale bude to s velkými problémy.