Procházka představí plány

Nymbursko – Český rozhlas Region se každé úterní odpoledne ptá těch, kteří ovlivňují životv kraji. V pořadu K věci hovoří k aktuálním tématům významné osobnosti veřejného života. Dnešním hostem bude ředitel společnosti Integrovaná doprava Středočeského kraje Pavel Procházka. Moderátor Tomáš Pancíř s ním probere dosavadní zkušenosti a plány pro další rozšiřování integrace pražské a středočeské veřejné dopravy. Dnes po 15. hodině na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Libičtí ochotníci chystají premiéru psychothrilleru

Poděbrady – První podzimní novinku připravil poděbradský divadelní spolek Jiří. Režisér Ladislav Langr nastudoval s pěticí aktérů působivé komorní drama španělského autora Jordi Galcerána s titulem Grönholmova metoda. „Divákům nabídneme psychothriller s prvky mrazivé komedie, ukazující krajní situace, do kterých jsou lidé schopni zajít v touze získat skvěle placenou práci. V tomto případě jde o konkurz na obsazení vysokého manažerského postu ve velké firmě. Účastníci s představou úspěchu s sebou nechají manipulovat a dochází až k ponižování. Ale pak dojde ke zlomu, kdy už nejsou ochotni určitou hranici překročit nebo se chovají při jejím překonání nenormálně,“ vysvětlil režisér. Premiéra se koná v sobotu 14. října v 19.30 hodin v místním divadle Na Kovárně. První repríza se uskuteční v úterý 31. října opět od 19.30 hodin. 

Ke krádeži šperků došlo ve zlatnictví v Husově ulici téměř naproti poděbradské radnici.
VIDEO: Poděbradský hokejista skolil zloděje se zlatem!

Farníci pořádají koncert

Velenice – Farní sbor Českobratrské církve evangelické ve Velenicích pořádá další charitativní koncert. V místním kostele se představí Pěvecký sbor a orchestr Gymnázia Jiřího z Poděbrad a také Sbor absolventů Collegium 2010. Koncert se koná v sobotu 14. října od 16 hodin.

Huslík zve do Afriky

Poděbrady – Ekocentrum Huslík pořádá ve čtvrtek 12. října od 18 hodin čtvrtou přednášku z cyklu Původní hudební nástroje různých světadílů Afrika – Djembé. Zájemci si mohou přijít vyzkoušet hru na tento zajímavý nástroj a dozvědět se o něm více od lektorky Věry Martincové.

Ettler vystavuje v Čelákovicích

Čelákovice – S novou ucelenou kolekcí obrazů se vrací do Čelákovic výtvarník Petr Ettler. Výstava nazvaná Jihočeská krajina je otevřena v muzeu až do letošního 12. listopadu. „Fascinuje mě hlavně impresionistické dílo Paul Cézanna a Camille Pissarra. Hodně jsem pochytil při nejrůznějších výtvarných kurzech a školeních a také návštěvou výstav a světových galerií,“ říká malíř, který dosud připravil 85 samostatných výstav v Česku a osm v zahraničí. 

Ilustrační foto
Lékaři z ambulancí chystají pohřeb. Špatný systém prý ohrožuje pacienty

V divadle se představí trio

Poděbrady – Společnost Otakara Vondrovice pořádá první abonentský koncert klasické hudby v divadle Na Kovárně. Do Poděbrad zavítá v úterý 17. října Smetanovo trio. Koncert, který začne v 19 hodin, přinese skladby Martinů, Mendelssohn-Bartholdyho a Smetany.

Jarmark pomůže Maximovi

Lysá nad Labem – Řemeslný jarmark s originálními českými rukodělnými výrobky řemeslníků z okolí i vzdálenějších koutů naší republiky se koná na náměstí Bedřicha Hrozného v Lysé nad Labem tuto sobotu od 9 do 17 hodin. Součástí trhu budou opět ukázky staročeských i novodobých řemesel a umění. Pro děti i pro dospělé tam bude připraveno 15 tvořivých dílen. Výtěžek z jarmarku půjde na léčbu sedmiletého Maximka z Kostelce nad Černými lesy, který se narodil s několika závažnými nemocemi.

Psychiatr promluví o umění

Poděbrady – Zajímavá přednáška na téma Osobnost a tvorba v hudbě se koná v pondělí 23. října od 18 hodin v poděbradské restauraci Srdeční záležitost. Psychiatr Cyril Höschl se zamyslí nad otázkou, zda souvisí umění s duševní nemocí. Připomene osudy skladatelů Smetany, Mozarta, Mahlera nebo Chopina i s ukázkami jejich skladeb.

Rodiny hrají deskové hry

Nymburk – Celé rodiny si mohou v neděli 15. října zahrát deskové hry v domě dětí a mládeže v ulici 2. května. Akce s názvem Deskohraní začne v 9 hodin a zájemci se tam mohou až do 14 hodin seznámit s nejnovějšími moderními deskovými hrami pro děti i dospělé. Získají přehled o hrách i o tom, jak je hrát.

Na podzimní Restaurant Day přišly k zimnímu stadionu stovky lidí.
OBRAZEM: Restaurant Day voněl v parku u zimáku