Tanečníci míří do Poděbrad

Poděbrady – Okresní kolo 9. ročníku amatérské taneční soutěže Středočeský taneční pohár se uskuteční v pátek 7. dubna v sále domu dětí a mládeže Symfonie. Akce je určena žákům základních a středních škol se záměrem nabídnout jim pozitivní program využití volného času, působit jako prevence rizikového chování na školách, ale i umožnit jim získávat nové zkušenosti a poznatky v oblasti tance a rozvíjet taneční dovednosti. Podrobnosti najdou zájemci na webu domu dětí a mládeže.

Zřejmě rekordní účast má letošní motorkářský sraz v Poděbradech, který každoročně na zahájení sezony pořádá Harley-Davidson Club Praha. Tentokrát se stroje nevešly na náměstí a kolonádu, takže pořadatelé je museli odklonit na náměstí T.G.M. a do všech při
Tisíce lidí a motorek zaplnily Poděbrady

Test odhalí fyzickou zdatnost

Poděbrady – Šestý ročník Testu fyzické zdatnosti pořádá v sobotu 8. dubna Spolek pro aktivní život v Poděbradech. Start je u restauracev oboře v devět hodin. Po změření krevního tlaku a tepu se vydají zájemci na dva kilometrové okruhy, chůzí nebo během, podle toho, kdo se na co cítí. Po opětovném změření tlaku, tepu a absolvovaném čase počítač vyhodnotí fyzickou zdatnost každého jedince.

Cílem výletu je lužní les

Poděbrady – Na vycházku jarní květenou lužního lesa se zájemci mohou vydat dnes s organizátory z Ekocentra Huslík. Společně s odborníkem Zdeňkem Součkem budou mít možnost seznámit se v nejbližším okolí Huslíku s prvními jarními květy. Společně mohou rostliny nejen rozeznávat, ale také podrobně pozorovat. Zdeněk Souček přítomné seznámí se zajímavostmi stavby květin a jejich životem v souvislostech s náhledy na společenstva lužního lesa vůbec. Sraz účastníků botanické vycházky je v 16.30 hodin u Ekocentra Huslík.

Ilustrační foto
Nejčastější chyba? Daňové zvýhodnění na děti u obou rodičů

Muzikanti soutěží na Portě

Nymburk – Už popáté se bude 9. dubna od 14 hodin v Hálkově městském divadle konat Polabské kolo Porty. Soutěže, která je nejen pro začínající kapely a písničkáře nabízející skvělou příležitost se zviditelnit. Přihlášky je možné podat do 4. dubna, vítěz postupuje do oblastního kola v Řevnicích a navíc získá možnost vystoupit na festivalu Ve stínu vodárenské věže. zatím se do oblastního kola v Nymburce přihlásilo 14 interpretů. Více informací najdou zájemci na webových stránkách divadla.

Bohdanová vystaví obrazy

Poděbrady – Polabské muzeum v Poděbradech zahájí 8. dubna výstavu Blanky Bohdanovés názvem Inspirace. Vernisáž výstavy se uskuteční v 15 hodin v budově poděbradského muzea v Palackého ulici. Výstavu bude možné zhlédnout do 18. června denně mimo pondělí od devíti do 17 hodin.

Vodáci odemknou Mrlinu

Nymburk – Téměř klasická akce, odemykání Mrliny, je letos připravena na neděli 16. dubna. Nejen vodáci, ale i všichni vyznavači pobytu v přírodě, se sejdou v devět hodin ráno u Bučického mlýna u Rožďalovic, aby odtud po vodě, na kolech nebo pěšky vyrazili po trase Křinec, Vestec a Budiměřice až do cílového Nymburka. Dobrou zprávou je, že se letos není třeba obávat nedostatku vody.

Nadjezd v Lysé nad Labem.
Nadjezd v Lysé uzavře na dva roky na podzim