Poděbrady

Běhat o Silvestru budou také v Poděbradech. Silvestrovský lázeňský běh startuje na kolonádě 31. prosince v 9.30 hodin. Všichni účastníci obdrží památeční medaile a první tři závodníci navíc zajímavé ceny. Ženy a muži poběží zvlášť. Nebude chybět ani kategorie veteránů. Akci pořádá radnice a společnost Poděbradská sportovní.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Čelákovice

Městské muzeum v Čelákovicích zve 28. prosince od 19 do 20.30 hodin na Vánoční recitál. Účinkuje sólistka Národního divadla, mezzosopranistka Stanislava Jirků a občanka Čelákovic a profesorka Pražské konzervatoře, klavíristka Lenka Navrátilová. Hlavním pořadatelem koncertu je Spolek přátel čelákovického muzea.

Dobšice

Zájmové sdružení Dobšané zve na Novoroční výstup na Holý vrch. Sraz turistů je 1. ledna v 15 hodin na zmíněném kopci, je nutno jít po zeleném přechodu přes dálnici směrem na Dománovice. „Do batůžku si sebou vezměte špekáčky, polínka na ohníček, něco na zahřátí a také dobrou náladu,“ vzkazují pořadatelé.

Hasiči zachránili téměř dvoumetrového leguána Oscara.
Trosečníkovi hasiči pohlídali majetek i sušili prádlo

Lysá nad Labem

Poslední den v roce si v Lysé tradičně dávají dostaveníčko běžci, kterým nevadí mrazivé počasí. Využívají akci pořádanou Tělocvičnou jednotou Sokol jako rozloučení se sportovní sezonou. Závod, který začíná a končí před radnicí, vede postranními uličkami po asfaltu a částečně dlažbě. Prezence začíná v sokolovně už od 9.45 hodin.

Nymbursko

Novoroční ohňostroje chystají města na Nymbursku tradičně až 1. ledna v pozdních odpoledních hodinách, aby se z nich mohli těšit i ti nejmenší, kteří silvestrovskou půlnoc obvykle zaspí. V Nymburce ohňostroj odpálí v 18 hodin z parku Na Ostrově, v Lysé nad Labem tradiční novoroční ohňostroj spustí o půl hodiny později od 18.30 hodin z louky za zámeckou zdí u takzvaných černých vrat. Pyromuzikální show s hudebním doprovodem slibují v sousedních Milovicích na Hakenově stadionu. Startuje v 18 hodin s tím, že oznamovací salvy zazní už deset minut předem. Přestože v Poděbradech chystají tradiční ohňostroj už o Silvestru 31. prosince o půlnoci na lázeňské kolonádě, hlavně rodiny s dětmi se mohou těšit také na Nový rok, kdy další ohňostroj odpálí z ostrova. Ohňostroje chystají také v menších městech a vesnicích. Například v Žehuni slavnost začne 31. prosince ve 20 hodin na hrázi rybníka.

Na tradiční povánoční akci dnes zve Záchranná stanice pro zraněné živočichy na Huslíku.
Na Huslíku dnes slaví Vánoce

Loučeň

Na zámku Loučeň začnou silvestrovské oslavy už v jednu hodinu odpoledne, aby i malé děti slavily poslední den roku v plné síle. Na nádvoří bude probíhat speciální program, inspirovaný dálnými kraji. Prvním místem na Zemi, kam přichází Nový rok, je tichomořské souostroví Kiribati. Děti navštíví toto souostroví skládající z několika desítek atolů s nádhernými korálovými útesy. Poté se přenesou o tisíce kilometrů dále na sever do mrazivých a pustých končin dálněvýchodního Ruska, kde průměrná zimní teplota dosahuje k minus 50 stupňům Celsia. A v 15 hodin už budou na druhém konci světa v australském Sydney. Na nádvoří se objeví i Bílá paní v roli hostitelky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout také vánočně vyzdobené síně. I letos budou mít možnost okusit kuchařské experimenty zámecké kuchařky Aninky. Zámek bude otevřen přibližně do půl čtvrté odpoledne.

V těchto místech by co nevidět měla vyrůst nová zástavba.
Nové centrum Milovic zaplní obchody i byty