Ona i další členové odborné poroty mohli letos ochutnávat výtvory jednotlivých týmů, které spojovalo téma sport.

„Kuchařské části se zúčastnilo 12 týmů včetně dvou z naší Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Městci Králové. Přijeli soutěžící například z Prahy Čakovic, Hradce Králové, Varnsdorfu, Ústí nad Labem či Liběchova. V první dopolední části měly týmy za úkol vytvořit předkrmový koktejl,“ řekl Luboš Šebek, zástupce ředitelky městecké školy a spolupořadatel akce.

Ve druhé odpolední části pak kuchaři soutěžili ve slavnostním prostření tabule. Samozřejmě, aby se jejich výtvor týkal sportu. To bylo jasně patrné při výrobě cukrářských specialit. V jednom z týmů se vyráběl dort s červenobílou vizáží, která neklamně předznamenala klubové barvy fenoménu posledních dnů – Slavie Praha. I další sladkosti však obsahovaly sportovní motivy a jednotlivé týmy si opravdu daly na finální podobě záležet. Mezi cukráři nakonec zvítězil tým z Lomnice nad Popelkou, nejúspěšnější kuchaři byli z Čakovic. Domácí tým skonřil na třetím místě.