Nezvyklé převedení hned dvou filmů do jednoho představení mělo u diváků velký ohlas. V první hodinové části se před zraky naplněného hlediště odehrál původní film Slunce, seno, jahody a po přestávce se diváci náramně bavili u druhého dílu Troškovy série Slunce, seno a pár facek. I když s přestávkou a závěrečnou děkovačku trvalo představení tři hodiny, nikomu 
z přítomných dlouhé nepřišlo.

Osobou, která z představení razantně vyčnívá a jejíž hlášky vzbuzují nejvíc smíchu, je jednoznačně představitelka staré Škopkové Eva Válková. Její entuziasmus a výřečnost si nezadají s filmovou předlohou Heleny Růžičkové a diváci ocenili i její taneční schopnosti při vyhlášeném tanci na Babském bále Trnky, brnky.

Vůbec je představení plné notoricky známých hlášek 
z obou komedií. Dočkáme se 
i smradlavých nohou a věčně pivo chlastajícího Škopka 
v podání Petra Kurtiše, nádherně ve furiantské hádce a ničení věcí rozdováděné staré Konopníkové alias Amálky Votrubové, zbožného faráře Otíka coby Petra Bendla nebo sexy Miluny Petry Štychové. Svoji potrhlost předvedou i živočichář Béďa a sekretářka Evík (Dan Bartoš a Iva Špinková). Své si užije i věčně pohlavkovaný malý Jirka (Tomáš Münster), který nezapomene otrávit králíky anilinovými barvičkami.

Hlavní dějovou linku dotváří vztah Blaženy a Venci (Kateřina Šonská a Jakub Zeman), nezklame ani inovátor při dojení krav Šimon Plánička (Lukáš Fiala), který „na rozdíl od někoho i voní", jak pravil Evík. Na vše dohlíží předseda družstva a americký kovboj Jaroslav Šturma a sbor venkovských drben.

Nelze tu vyjmenovat všechny. Herecké obsazení v tomto případě čítá 35 osob. Ale ještě jednoho člověka, který si představení k potěše diváků maximálně užívá, jmenovat musíme. Tím je babka na pojízdné posteli, jejíž bláznivá gesta i mluvu skvěle nastudoval Václav Štych. A co schovává v ruce pod peřinou, to také vědí všichni už na začátku scény. Má ho tam.

Představení vzniklo s osobním svolením Zdeňka Trošky, který byl při jednání podle režiséra Víta Špinky velice vstřícný. „Přestože jsou oba filmy natočeny sedm let od sebe, děj se odehrává během jediného léta. Je to vlastně jeden příběh. Zachovali jsme hlavní dějovou linku a vzniklo plnohodnotné představení. Pan Troška nic nenamítal," řekl Špinka.

Diváci, kteří se na úterní premiéru nedostali, mají možnost minimálně ve dvou termínech své zaváhání napravit. První repríza je ohlášena na 1. dubna (není to apríl), druhá pak čerstvě pro velký zájem na 17. května. Takže kdo má zájem zjistit, jak se dojí hoštické krávy na pódiu Hálkova divadla, musí spěchat se zakoupením lístků. A vězte, že dojde i na slavné pouštění porna na místní faře!