„Šťastnější jsme tentokrát my,“ oddechl si po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště. „Bylo to z obou stran bojovné utkání, šance ke skórování byly také. V přesilovkách byly šance nadstandardní, ale nikdo toho nevyužil. Na puku byl na tom jednoznačně líp soupeř, nás to stálo hodně sil. A také to, že hosté měli hodně přesilovek v poslední části, které šly rychle po sobě. Z naší strany to bylo až heroické, padali jsme do střel a měli jsme štěstí, že nám to tam nespadlo,“ hodnotil šedesát minut Bičiště.

Pak přišlo prodloužení. „V něm jsme frnkli, v situaci dva na jednoho to šlo z hokejky na hokejku a do brány. Vítězný gól,“ jásal kouč Nymburka.

Čáslav prohrála s Černošicemi i druhé semifinále a sezona pro ni končí.
Roman vs. David. Na krajský titul dosáhne pouze jeden z bratrů

Celé utkání bylo bojovné, všichni dřeli, snaha byla patrná. Ale občas svazovala ruce a nohy. „Bylo to urputné, soupeř byl nepříjemný, je hrozně těžké se do nich dostat. Kolín spíše čekal, co uděláme za chyby a nikam se nehnal. Nám nejely nohy jako v Kolíně,“ dodal kouč Bičiště.

Spokojenost na jedné straně, zklamání na straně druhé. „Gratuluji soupeři k vítězství. Byl naprosto vyrovnaný boj, byla to velká bitva,“ uvedl po utkání zklamaný trenér kolínských Kozlů Petr Martínek. „Obě mužstva hrála velmi dobře, vynikali oba gólmani, kteří nedostali v základní hrací době žádný gól. V prodloužení jsme udělali fatální chybu, a tu soupeř potrestal. Stav série je vyrovnaný a začínáme znovu. Budeme hrát doma a budeme chtít zvítězit,“ řekl kolínský kormidelník.

Na straně Kolína mířil do tyče Panna, stejně pálil domácí Bičiště. Oba celky hrály několik přesilovek, žádná střela se ale neujala. A to hlavně zásluhou obou gólmanů, byli bezchybní.

NYMBURK - KOLÍN 1:0 pp

Branka: 63. Štěpánek (Stehlík, Kříž).
NED Hockey Nymburk: Krofta – Kříž, Loučka, Knesl, Mašek, Rittig, Bičiště, Hierman, Smejkal, Arnošt, Maršoun, Josefus, Eis, Štěpánek, Kedršt, Kolouch, Planý, Kuzďas.
SC Kolín: Sejpal – Pýcha, Březina, Hlaveš, Hanzl, Barták, Voženílek, Sladký, Malý, Semirád, Panna, Kozák, Morkes, Zumr, Kysela, Němec, Prokop, Pilný, A. Kadlec, Černý, J. Kadlec.

JAKUB MARVAN
VLADIMÍR MALINOVSKÝ

Ilustrační foto.
Futsalové drama. Záchrana života přišla včas