IHC Písek – NED Hockey Nymburk 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Úvod zápasu hostujícímu týmu příliš nevyšel, už na konci třetí minuty totiž Krofta kapituloval, když jej překonal nikým nehlídaný Paška. Vyrovnat se nymburským hokejistům podařilo v 16. minutě, poté co Josefus nedal zblízka domácímu brankáři žádnou šanci. Vyrovnaný stav však vydržel jen sedmdesát vteřin. Domácí Ciboch nahodil puk na Kroftu a ten jej nakonec pustil za svá záda.

Ilustrační foto.
Počty chrchlajících lidí spadly během svátků na polovinu

V polovině utkání se hostům podařilo podruhé vyrovnat. Kuzďasovu střelu tečoval Bičiště a domácí brankář již nestačil zareagovat. Na konci druhého dějství poslal nymburské hokejisty poprvé do vedení kapitán Eis, který si najel před domácího brankáře Gábu a zamířil přesně mezi betony.

V závěrečném dějství se domácí marně snažili o vyrovnání, jednobrankový náskok hostů však nesmazali. Naopak v závěrečné power play inkasovali po střele Kuzďase do prázdné branky počtvrté.

„Splnili jsme si cíl a tři zápasy, které jsme chtěli vyhrát, jsme vyhráli a bereme tak devět bodů,“ radoval se po zápase trenér nymburského celku Pavel Bičiště. „Soupeř se na nás posílil o několik hráčů Českých Budějovic, takže to nebylo vůbec lehké utkání. Dvakrát jsme v zápase prohrávali, ale dokázali jsme to otočit a ve třetí třetině, kdy měli domácí dvě přesilovky i udržet. “ potěšilo hostujícího kouče.

Branky: 3. Pašek (Doktor), 17. Ciboch – 16. Josefus (Bičiště), 32. Bičiště (Kuzďas), 37. Eis (Josefus), 60. Kuzďas
Sestava Nymburka: Krofta – Hejda, Mašek, Loučka, Bičiště, Rittig, Knesl – Smejkal, Arnošt, Stehlík - Kuzďas, Josefus, Eis – Kedršt, Planý, Maršoun – Kolouch, Král, Štěpánek.

Jakub MARVAN

Ilustrační foto.
Meteorologové: Sníh se v lednu objeví i v nížinách