„Panuje u nás maximální spokojenost," přitakává trenér nymburského mužstva Pavel Bičiště. „Ještě se nestalo, aby nám to takhle vyšlo. Oproti minulé sezoně je to paráda. Je za námi dobrý vstup, ale jsme pokorní. Skupina je hodně těžká, je to vyrovnané a hrají zde dobří soupeři. Je to ale určitě příjemný start," zopakoval kouč momentálně prvního celku tabulky.

Jeho tým čtyřikrát bodoval naplno, mimo jiné i v derby v Kolíně, pak doma získal jen bod s Táborem, který vyhrál v prodloužení. A nyní jedou v sobotu nymburští hokejisté na led Havlíčkova Brodu (17 hodin). „Jednoduché to nebude. To ukázal i minule Tábor, který byl tabulkově poslední, ale má výborné mužstvo. My jsme ovšem hráli moc dobře a přiklonilo se k nám štěstí. Teď to bude podobné," řekl Bičiště.

Jeho týmu se daří střelecky, hraje ofenzivně. „V Havlíčkově Brodě budeme muset více bránit, na to budeme klást důraz. Góly zatím dáváme, o to strach nemám. Když se vyvarujeme zbytečných faulů, mohlo by to jít. Věřím, že něco přivezeme," přeje si kouč Nymburka.

Jeho tým v dosavadních pěti střetnutích zatím prokázal výbornou formu. „To ano. V přípravě se to oťukávalo a rovnalo, nyní si to už sedlo," dodal trenér Nymburka.