Lukáši, můžete zhodnotit utkání Nymburka v Táboře?
V Táboře jsme samozřejmě chtěli bodovat, což se nám nakonec povedlo. Padlo hodně branek, takže to byl, myslím,  pro diváky pěkný zápas. Hrálo se útočně na obě strany. Domácí měli možná více brankových šancí a byli o nějaké procento lepší, ale konečný výsledek je asi spravedlivý. Minutu a půl před koncem jsme měli mečbol v podobě trestného střílení, které jsme nedali, a z tohoto pohledu nás samozřejmě konečný výsledek mrzí.

Vzpomenete si, kdy jste dal naposledy v první či ve druhé lize tři branky v jednom zápase? Kolikátý hattrick ve vaší kariéře to byl?
Kolik hattricků jsem dal nevím. Žádnou statistiku si nedělám. Myslím, že poslední hattrick jsem dal v 1. lize za Chrudim.

Mohl byste popsat jednotlivé branky? První gól jste dal hned v prvním střídání…
Skvělou práci při něm odvedli Honza Stehlík s Patrikem Maďarem. Patrikovi se povedlo nadvakrát mi přihrát. Stál jsem u zadní tyče a byl to pro mě vcelku jednoduchý gól.  Při druhém gólu jsem zachytil rozehrávku domácích obránců. Snažil jsem se rychle vystřelit a s jemnou tečí to spadlo do brány. Třetí gól to byla opět výborná práce Honzy Stehlíka. Ujeli jsme v oslabení, Honza na sebe natáhl dva hráče a dal mi to tak, že jsem byl sám před brankářem a podařilo se mi ho prostřelit.

Také na posledním gólu jste se podílel, když jste u něj asistoval…
Myslím, že zápas nám opravdu vyšel. Obstřídání jsme hráli u nich ve třetině a měli jsme tlak. Tohle byla jedna ze situací, která se povedla. Těch šancí bylo ale víc. Hned po vyrovnání na 4:4 jsme zachytili jejich rozehrávku a Honza Stehlík měl na lopatě rozhodnutí. Bohužel nedal. Celkově si ale myslím, že se nám na Tábor dařilo.

V předposlední minutě bylo proti Táboru nařízeno trestní střílení, můžete popsat situaci, která se na ledě odehrála?
Byl jsem za bránou v situaci jeden na jednoho, ze které jsem se snažil vymanit. To se mi podařilo a prostrčil jsem puk na volného Honzu Stehlíka před brankou. Honza vystřelil a puk po jeho střele byl  stoprocentně v brance. Odrazil se ven od zadní konstrukce branky. Těžko říct, jestli v okamžiku střely byly zadní oblouky branky nadzvednuté. Posouzení záleží na rozhodčím. Byla to složitá situace, ale pokud byly oblouky nadzvednuté, tak myslím, že nakonec rozhodl správně.

Po této situaci jste protestoval u rozhodčího. Na co jste se ho ptal?
Po střele signalizoval rukou do branky. To znamená, že gól platí. Pak mi řekl, že to sice byl gól, ale že branka byla v tu chvíli vychýlená a nemůže tedy uznat gól.  Pokud se však úmyslně posune branka v posledních dvou minutách, tak je nařízeno trestné střílení, takže nařídil nájezd. Otázka je, jestli by tak rozhodoval v podobné situaci i na druhé straně.

Trestné střílení jste jel vy, ale neproměnil jste ho…
Zkusil jsem jednu z variant nájezdu, kterou používám, bohužel gólman ji chytil.

Neuspěl jste ani v pozápasových samostatných nájezdech…
Druhý nájezd byl nadějnější. Věřil jsem, že to do brány spadne, protože gólman měl díru mezi nohama, kterou jsem i trefil. Jenže se tam nějak nahnul lapačkou a hranou lapačky srazil puk mimo. Pokud to tak chtěl, tak to od něj bylo geniální.

V sobotu hrajete doma proti Jindřichovu Hradci a budete tak moci odčinit porážku z posledního domácího zápasu s Klatovy.
Zápas s Klatovy se nám nepovedl. Hokej je ale jen sport. Čtyři dny po zápase s Klatovy jsme přijeli do Tábora a hokej byl z naší strany úplně jiný. Každé utkání se nějak vyvíjí. Proti Klatovům jsme hráli to, co nám soupeř dovolil. V tom zápase se sešlo všechno špatné. Klatovy bych ale vůbec nepodceňoval, myslím, že u nás hrály velmi dobře. Výsledek byl samozřejmě špatný, ale sám za sebe bych ten zápas neviděl tak špatně. Pozápasová reakce diváků, to byl klasický Nymburk.

JAKUB MARVAN