Sparta o svém vítězství rozhodla vynikající první polovinou zápasu. V 19. minutě otevřel skóre právě Řepík a přesně o půl minuty později navýšil Daniel Přibyl, který se v extralize naposledy představil už 21. října, a do sestavy se tedy vrátil ideálně. Ve druhé části pak sparťanské vedení ještě navýšil druhou brankou kapitán českého celku.

„Ke konci druhé třetiny nás ale trochu začali přehrávat. Jezdilo jim to o trochu víc,“ vrátil se k utkání Řepík.

Ještě ve druhé části totiž Kanada vývoj řádně zdramatizovala. Dvakrát se trefil Brett Connolly a rozdíl byl už jen jednogólový. Až do konce utkání už se ale skóre nezměnilo.

Kapitán Sparty Michal Řepík (vpravo) se těší na svou premiérovou účast na tradičním švýcarském turnaji Spengler Cup.
Sparta vstupuje do Spengler Cupu. Čeká ji reprezentace Kanady

„Prvních sedm až osm minut třetiny jsme je nepustili do našeho obranného pásma a následně jsme dostali z první střely gól, poté se situace obrátila. Práce bylo následně dost,“ ohlédl se za utkáním i sparťanský brankář Josef Kořenář, kterého cenné vítězství nad favoritem potěšilo.

„Možná nás lehce podcenili, my jsme do utkání vlétli již od začátku a měli jsme jasně daný plán, náležitě jsme za to také byli odměněni vítězstvím,“ pochvalovala si gólmanská dvojka Sparty.

Pražané totiž do utkání vstupovali jako outsider, protože Kanada na Spengler Cup přivezla velmi silný tým. Vždyť dvougólový Connolly odehrál v NHL téměř šest stovek zápasů a získal Stanley Cup, jeho spoluhráč Cody Eakin sehrál přes 750 zápasů v nejlepší zámořské soutěži a k tomu je mistrem světa. Připočtěme k tomu Tylera Ennise, Davida Desharnaise nebo brankáře Michaela Hutchinsona a sparťanské vítězství nabývá nových rozměrů.

Sparťané vyhráli poslední předvánoční zápas na domácím ledě s Plzní 3:0.
Vánoční výhra! Sparta nepovolila Plzni ani gól, doma vyhrála popáté v řadě

„Jsme samozřejmě rádi, že se to povedlo. Věděli jsme, že je tam spousta hráčů, kteří hráli v NHL a kteří hrají ve Švýcarsku v dobrých klubech. Říkali jsme si, že se musíme držet naší hry, kterou jsme hráli v poslední době v extralize. Výborně zahráli mladí kluci, kteří do toho skočili,“ chválil Řepík.

Sparta konkrétně vyslala do boje mladé obránce Martina Böhma a Tomáše Tomka, kteří proti věhlasným jménům rozhodně nepropadli.

Vladislav Houška odehrál za Slavii 18 zápasů. Další už nepřidá.
Slavia hlásí odchod dalšího útočníka. Po Růžičkovi se rozloučila i s Houškou

„Domluvili jsme si základní pokyny, co se týče rozehrávky, aby se s pukem na hokejce moc neotáčeli k vlastní brance a kotouče chodily z pásma ven. Myslím si, že to během utkání dobře plnili, pouze po dvou námi vstřelených gólech jsme lehce polevili a museli si říct, abychom se opět navrátili k tomu, co fungovalo, což se následně podařilo,“ prozradil Kořenář.

Spartu nyní na švýcarském tažení čeká souboj s domácím Davosem. S ním se Pražané utkají ve středu od 20:15.

Rytíři porazili Mladou Boleslav 2:0. (4.3.2022). Landon Bow
Bowovy druhé české Vánoce: Trhy, hostina, vánoční pyžama i výlet do Německa