Bílinské kluziště patří do kategorie „mini" a Nymburku to opět dělalo problémy. „Nedokázali jsme se s tím srovnat," řekl po zápase trenér Nymburk Pavel Soudský.

Nymburk znovu zažil katastrofální vstupy do jednotlivých třetin. „Bylo to bez koncentrace a dvakrát jsme v samém začátku třetiny nafasovali branku a museli celý zápas dotahovat," rozčiloval se Soudský. „Celý zápas jsme šli proti vodě. Nemohli jsme se na soupeře dotáhnout."

Nymburští sice svého soupeře přestříleli, jenže dlouho jim to nebylo nic platné. „Brankáře domácích jsme dobře rozchytali a on byl v zápase čím dál tím lepší," všiml si trenér.

Nymburští hokejisté ale nakonec v úplném závěru přece  jen dokázali vyrovnat. „Toho si moc vážím," našel malou pochvalu Soudský. V prodloužení branka nepadla, tak musely rozhodnout nájezdy. „Bylo to sice až v šesté sérii, ale myslím si, že dva body jsme si zasloužili, protože v zápase jsme byli lepším týmem i když jsme tempo hry nediktovali."

Nyní se musíme připravit na Kolín. To je úplně jiný soupeř a bude to také úplně jiné utkání. Bude se hrát na velkém hřišti a to bude velký rozdíl," tvrdí před sobotním derby Soudský.

Kolín se pohybuje v horních patrech tabulky a v prvním vzájemném zápase zvítězil nad Nymburkem 7:5. „Vize kolínských je daná. Chtějí se pokusit o postup do vyšší soutěže. Hráli jsme s nimi v úplném začátku soutěže a celý zápas jsme jen dotahovali. Rádi bychom tentokrát otevřeli skóre my a chtěli bychom aby tentokrát soupeř dotahoval nás," přeje si Soudský. „To by mohl být návod k tomu, abychom v Kolíně zvítězili," nabádá své svěřence nymburský trenér.

Sestava bude proti Kolínu zřejmě stejná jako proti Bílině. O tom, kdo se v sobotu postaví do branky, ale rozhodnuto ještě není. Poslední dva zápasy odchytal Matoušek, který si vedl velmi dobře. „Matoušek podal dobrý výkon a vychytal všechny penalty Bílinských. O tom, kdo bude chytat v Kolíně, se musíme poradit," říká Souský. Na to, že by přijel doplnit nymburský tým někdo z pardubické juniorky, se zřejmě spoléhat nedá. „Hrají ve stejný čas, takže je jen hypotetická šance, že by někdo z Pardubic přijel," uvedl na závěr Soudský.

Derby druhé ligy se hraje tentokrát na ledě Kolína a začne v sobotu v 17.07 hodin.

JAKUB MARVAN