A na konec sezony rozhodně nemyslí hokejisté Nymburka. Ti začnou dnes doma. V bráně se objeví jistě Roman Matoušek. „Myslím, že to bude hodně vyrovnaná série, jako byly vyrovnané oba zápasy v základní části. Oba jsme prohráli o gól, protože se nám nedařilo střelecky. Nyní bychom mohli soupeři porážky vrátit," přeje si jednička mezi tyčemi Roman Matoušek.

Stejně mluví i zkušený Lukáš Král. „Bude to vyrovnané, stejně jako v základní části. Žďár má podobně složený tým jako my. Mají tam zkušené borce i mladé dravé kluky. Kádr mají solidní. Důležitý bude pro sérii první zápas, mohl by hodně napovědět," říká nymburský mazák.

Matoušek kryl téměř po celou sezonu záda Jaroslavu Brázdilovi, který odešel na konci základní části do druhé německé ligy. Nová jednička se ale své role rozhodně nezalekne. „Z posledních pěti utkání jsem čtyři chytal, takže v tom problém nevidím. Naopak, cítím se dobře, jsem odpočatý," uvedl před zápasem se Žďárem nymburský gólman.

Také trenér Pavel Bičiště zůstává úplně v klidu. „Roman je natolik zkušený, že to nemůže být problém. Navíc na sobě stále pracuje a fyzicky je na tom dobře. Starší hráči mají zkušenosti a v hlavě to mají srovnané," řekl kouč Nymburka.

Dá se opravdu očekávat, že to budou vyrovnané bitvy se vším všudy. Rozhodovat budou maličkosti. „Nejdůležitější bude momentální forma hráčů a hlavně brankářů," říká trenér Bičiště. „To by mohl být rozhodující faktor pro postup do dalších bojů," přidal kouč osmého celku po dlouhodobé části.
Gólman Matoušek má také jasno. „Myslím si, že rozhodovat by mohly přesilovky. Ty nám v sezoně moc nešly. To bude ale asi zlomové. Bude potřeba hrát bez faulů, abychom nechodili do oslabení. Jinak to bude hodně vyrovnané a ve hře pěti proti pěti moc gólů padat nebude," je přesvědčený Matoušek.

Pokud by Nymburk uspěl a ve druhé sérii by šel dál Havlíčkův Brod přes Písek, narazili by svěřenci kouče Bičištěho na Kolín. A to je výzva. „Přesně tak, je to výzva. Máme motivaci postoupit do play off, a Kolín, to by bylo něco navíc. Chodili by lidi, bylo by to fajn," řekl brankář Nymburka.

„Máme to ve svých rukách a pro nás by to byl vrchol sezony," připojil se kouč Bičiště.

Lukáš Král podstoupil v průběhu sezony operaci, nyní je už ale fit a je připravený pomoci mužstvu k postupu. I jeho láká zahrát si proti největšímu rivalovi. „V tuto chvíli není motivace navíc potřeba. My chceme postoupit dál. A pak si zahrát proti Kolínu, to by byl takový bonus," uvedl Král. „Hrálo by se před plným stadionem u nás i v Kolíně. Ale nikdo nechce končit v předkole play off. A střetnout se s Kolínem, to by byl vrchol sezony," dodal Lukáš Král.

Hráči Nymburka jsou odhodlaní uspět a udělat vše pro postup. A určitě by ocenili, kdyby je přišlo podpořit co nejvíce fanoušků…

Druhý zápas série se hraje v sobotu ve Žďáru od 17.30 hodin, případné třetí rozhodující střetnutí opět v Nymburce, a to v pondělí od 18 hodin.

Nymburk - Žďár n. S.

1. zápas předkola play off
čtvrtek 25. února 2016
18 hodin, ZS Nymburk

Vzájemné zápasy letošní sezony

Žďár – Nymburk     4:3p
Nymburk – Žďár     2:3

Soupeři pro play off druhé ligy

Předkolo
Havlíčkův Brod – Písek
Nymburk – Žďár n. S.

Čtvrtfinále
Kolín – vítěz předkola
Tábor – vítěz předkola
Vrchlabí – Jablonec n. N.
Klatovy – Kobra Praha