TNP Praha – Nymburk 8:3

Domácím stačilo deset minut na to, aby pro sebe získali tříbrankové vedení. A když se ještě trefili počtvrté, vypadalo to s hosty hodně bledě. V prostřední části snížil Adam Kuzďas, ale za pár vteřin přidal pražský celek pátý gól a znovu utlumil naděje hostů. Ti sice vyhráli o gól prostřední třetinu, ale na obrat v zápase nemohli pomýšlet. Navíc domácí přidali v poslední části další tři góly.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Olomoucko (96:83)
Nymburk i bez Klassena vyhrál nad Olomouckem, nejlepším střelcem byl Rylich

„Soupeř je asi nejkvalitnější v celé soutěži, herně a výkonnostně má velikou kvalitu,“ uznal nymburský trenér Pavel Bartoníček. „My jsme první třetinu zaspali. Ve druhé části jsme srovnali s domácími krok a hráli jsme vyrovnaný hokej. Pak jsme ale vytvořili hrubé individuální chyby v obraně, to bylo na konci prostřední části. Domácí se dostali zpět na koně a ovládli zápas,“ hodnotil utkání Bartoníček. „Utkání ovlivnila druhá třetina, kde jedinci udělali fakt hrozné individuální chyby,“ přiznal kouč poražených, který ještě jednou vyzdvihl sílu protivníka. „Tým soupeře je hodně vyrovnaný, hrají nejlepší hokej. Tipoval bych ho na vítěze celé soutěže,“ dodal Pavel Bartoníček.

Branky a nahrávky: 3. Mrázek (Valder, Mišner), 8. Bílek (Švaříček), 10. Šramota (Mrázek, Urych), 16. Mišner (Rulf, Bílek), 23. Mišner (Štěpán, Valder), 43. Štěpán (Mišner), 46. Horáček (Švaříček), 50. Valder (Štěpán) – 23. A. Kuzďas (Kopecký), 32. Procházka (Kopecký), 55. Šifta (A. Kuzďas). Třetiny: 4:0, 1:2, 3:1. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:0. Oslabení: 0:1.