Nymburk – M. Budějovice 3:6

„Měli jsme dobrý vstup do zápasu, měli jsme přesilovku a tu jsme využili. Pak jsme ale udělali chybu, soupeř vyrovnal a pak šel ještě do vedení. Ještě v první třetině jsme přestáli oslabení o dva hráče a následně jsme vyrovnali," hodnotil první třetinu trenér Nymburka Pavel Bičiště.

Zlom nastal ve druhé části, kdy domácí dvakrát inkasovali. „Chtěli jsme zlepšit pohyb a nebýt vyloučení, ale třetinu jsme prohráli o dvě branky. Opět jsme měli přesilovky, ale nic jsme nedali, ani jsme nevystřelili," uvedl Bičiště.

Jeho tým v poslední části zabojoval, ale nebylo to nic platné. „Povedlo se nám vstřelit kontaktní gól, což jsme chtěli. Hráli jsme dobře, ale neproměnili jsme šance na vyrovnání. Soupeři výborně zachytal gólman. Potom jsme ještě dvakrát inkasovali," litoval kouč. „Hosté vyhráli zaslouženě. Nehráli jsme tak dobře, jak umíme hrát. Na víc jsme neměli, je to škoda," dodal trenér Nymburka.

První zápas série hrané na čtyři vítězné duely se hraje v sobotu v Jablonci, poprvé hraje Nymburk doma v pondělí.

Branky: 4. Knesl (Eis, Bičiště), 18. Bičiště (Barbora, Eis), 42. Loučka (Kříž) – 4. Kondratev (Lupač), 10. Lupač (Kliment), 23. Krutiš, 27. Nováček (Mikeš), 51. Šťáva (Mikeš), 59. Mikeš. Třetiny: 2:2, 0:2, 1:2.
NED Hockey Nymburk: Brázdil – Kříž, Loučka, Knesl, Hes, Saňa, Rittig – Kuncek, Šimek, Stehlík – Eis, Bičiště, Barbora – Kuzďas, Smejkal, Ježek – Dyrynk.

Termínová listina 1. kolo play off

1. zápas sobota 25. 2.
2. zápas pondělí 27. 2.
3. zápas středa 1. 3.
4. zápas pátek 3. 3.
5. případný zápas neděle 5. 3.
6. případný zápas úterý 7. 3.
7. případný zápas čtvrtek 9. 3.

Pozn.: první kolo se hraje na čtyři vítězná utkání