„V době nucené koronavirové přestávky se nám velmi s osvědčilo online kompenzační cvičení, které vede Michal Dobroň,“ uvedl manažer poděbradského hokejového klubu a trenér v jedné osobě David Kubát. „Na tyto cvičení se připojuje okolo šedesáti hráčů napříč všemi kategoriemi. Cvičení trvá obvykle čtyřicet minut a kluci si protáhnou nejvíce zatěžované svalové partie. Každá jednotka je ještě navíc zaměřena na některou svalovou partii zvlášť,“ pokračoval poděbradský manažer Kubát.

Tomu se tréninkové jednotky přes sociální sítě zalíbily natolik, že je hodlá využívat v normálním režimu. „Je to jedna z mála věcí, která se osvědčila a budu hledat řešení, jak v ní pokračovat, až bude sezona probíhat normálně,“ řekl Kubát a hned vypíchl klady. „Kluci mají doma klid, a soustředí se na správné provedení. Patřičné korekce je schopen provádět i trenér prostřednictvím webové kamery,“ řekl poděbradský funkcionář.

Sportovci vnímají často takové tréninky jako nutné zlo. „Těmito tréninky se snažíme hráčům vysvětlit nutnost těchto cvičení pro jejich další sportovní život,“ dodal David Kubát.

Sedm set zápasů. Takovou obrovskou porci utkání odehrál v české nejvyšší soutěži nymburský velezkušený basketbalista Petr Benda (s míčem)
Jubilejní zápas jsem si užil jako každý jiný, řekl oslavenec