Poděbrady odehrály na ledě Velkých Popovic, kde se jim dlouhodobě nedaří, velmi dobrý zápas, přesto si ale tolik potřebné body domů nevezou.

Hostující hráči vstoupili do utkání s velkou chutí a byli rozhodně lepší, ale své šance nevyužili. Tu největší měl Šafra, který po parádní přihrávce Procházky netrefil zcela odkrytou branku.

Naopak domácí svou největší příležitost okamžitě proměnili. V 9. minutě dostal přihrávku mezi kruhy zcela volný Culka a bylo to 1:0. Krušné chvíle si Poděbrady připravily v závěru třetiny, když ve stejném okamžiku byli vyloučeni Jelínek a Chmelař. Domácí však přesilovku 5:3 nevyužili.

V úvodu druhé části hry hosté přečkali ještě 90 sekund trvající oslabení a opět se pomalu dostávali do tempa.

Popovice si žádný velký tlak nevytvářely, ale byly velmi nebezpečné z brejkových situací. Poděbrady je však všechny zvládly.

Ve 33. minutě Pozník od modré prostřelil vše, co měl před sebou, ale gól mu nebyl uznán. Naopak byl vyloučen Skokan za faul v brankovišti.

Poděbrady se zaslouženého vyrovnání dočkaly ve 37. minutě, když se přesně trefil Procházka.

Ve třetí třetině se opět odehrával vyrovnaný boj. Hosté strhli vedení na svoji stranu v 51. minutě, když se od modré trefil Pánek.

Vypadalo to nadějně. Vedení však Poděbrady neudržely. Popovice totiž během 15 vteřin otočily zápas. Nejprve skákavý puk nezpracoval Pozník a domácí Lucker vyrovnal a o chvíli později po chybné rozehrávce ve vlastním pásmu otočil výsledek Vacek.

V závěrečné power play Poděbrad pečetil výsledek do prázdné branky Paris. Poděbrady tak zůstaly v tabulce na posledním místě.

„Troufám si říct, že jsme tentokrát byli lepším týmem, ale bohužel z Popovic opět odjíždíme s prázdnou," litoval trenér Poděbrad David Kubát.

Branky a nahrávky: 9. Culka (Medřický), 56. Lucker (Culka), 56. Vacek (Chochola), 60. Paris (Medřický) – 37. Procházka I. (Šafra), 51. Pánek (Šafra). Třetiny: 1:0, 0:1. 3:1.
Poděbrady: Král – Svoboda, Chmelař, Pozník, Malina, Buldra, Pánek, Hněvsa – Jelínek, Dvořák, Velechovský – Drahoňovský, Kubát, Malý – Šafra, Skokan, I. Procházka.

(Jakub Marvan)