DĚTI V O2 ARÉNĚ

Hockey Club Poděbrady využil nabídky HC Sparta Praha pro hokejové kluby na zakoupení zvýhodněných vstupenek na extraligový zápas Sparta Praha – Škoda Plzeň v pražské O2 Aréně.

Jedinou podmínkou pro využití této speciální akce bylo, že mladí hráči do hlediště přijdou v dresech svého mateřského klubu. Zájem mezi mladými hokejisty Poděbrad byl značný a zájezdu se účastnilo sedmdesát dětí ve věku od 6 do 14 let. Dalších zhruba třicet osob tvořilo doprovodný tým trenérů a rodičů.

Všichni tak mohli obdivovat hokejové umění hvězd Jaroslava Hlinky, Petra Vrány nebo Dominika Kubalíka. Na vlastní oči také mohli na střídačce vidět hráčské legendy v roli trenérů jako Martina Straku nebo Tomáše Vlasáka.

Poděbradské hokejové naděje se tak mohly inspirovat pro svůj další sportovní vývoj.

TÝDEN HOKEJE

V pondělí 23. ledna se v rámci akce Českého svazu ledního hokeje „Týden hokeje" uskuteční velká propagační a náborová akce na poděbradském stadionu. Je určena pro děti a jejich rodiče, kteří nemají s hokejem zkušenosti, ale líbí se jim a chtěli by s ním začít.

Celý program začne v 17:00, kdy dojde k registraci zájemců o lední hokej, dále bude následovat krátká přednáška, která vyvrátí rodičům mylné představy o nebezpečnosti a finanční náročnosti hokeje, dále ukázka výstroje, tréninku a hry nejmenších na ledě.

Každý nově zaregistrovaný malý hokejista si jako dárek odnese pravý reprezentační dres.

Akce by se měla účastnit i některá hráčská osobnost z minulých let.

Mladí poděbradští hokejistéZdroj: Petr Fiala

Petr FIALA