„Řekl bych, že to bylo jako ten první zápas v Kolíně přes kopírák. My jsem začali gólem. První třetina byla z naší strany docela obstojná. Pak hned ve druhé třetině přišlo vyloučení, a to hned několik. A i do třech. Bylo taky čtyřminutové vyloučení. A bylo to o tom, jestli Kolín dá nebo ne. My jsme se drželi dlouho, ale pak jsme inkasovali na 2:1 a už to jelo," vyprávěl kouč Nymburka Pavel Bičiště.

„Pak jsme dělali chyby na rozehrávce, kazili jsme. Za stavu 3:1 jsme v přesilovce dali na 3:2. Nádech tam byl, ale Kolín si výhru pohlídal sebevědomým výkonem. Domácí publikum ho táhlo a Kolín zaslouženě vyhrál," přiznal Bičiště s tím, že když se do Kolína nepůjde s dobru obranou, hrát se tam nedá.

Přitom to byli Nymburští, kdo držel na začátku trumfy. Sice nehráli doma, ale sérii vraceli do Kolína za vyrovnaného stavu 1:1 a po debaklu Kolína 5:0 a navíc ještě v páté minutě otevřeli skóre utkání. „Pro nás to byl těžký vstup do utkání, protože jsme v Nymburce prohráli výrazným způsobem. Soupeř dal navíc ve středu gól na 0:1," popisoval na druhé straně kolínský lodivod Rác.

„Pak jsme ale proměnili přesilovku a tím okamžikem se naši zkušenější hráči uklidnili a ukázali cestu našemu mužstvu, které se v průběhu utkání zlepšovalo. S přehledem jsme navyšovali skóre a zase jsme končili v exhibičním duchu," byl rád Rác.

Kozlové dokonce v úvodu třetí třetiny vyhnali nymburského Bílka z brány. A to se v pondělí v Nymburce zdálo, že je nepřemožitelný. „To se tak dělá, ten gólman si odpočine ve zbytku zápasu. I pan Rác v Nymburce vyměnil Sejpala. V pátek zase bude chytat Bílek," komentoval situaci na postu brankáře Nymburka kouč Bičiště.

Série se přesouvá do Nymburka. Tam si Kolín veze mečbol. Když Kolín vyhraje, postupuje do druhého kola play off a Nymburku sezona končí. Když vyhraje Nymburk, rozhodne se v neděli na ledě Kolína.

„Chceme vyhrát. Ale nesmíme dělat chyby. Jestli dáme první gól, a pak soupeř dokáže otočit a je tam dvoubrankový rozdíl, tak se každému hraje lépe. Je to o psychice," ví nymburský Pavel Bičiště.

„Tradičně se nám v Nymburce nedaří, ale já věřím, že to zlomíme a že v Nymburce sérii ukončíme," hlásá před čtvrtým mačem vyřazovacích bojů kolínský lodivod Václav Rác.

Zápas začíná na ledě Nymburka dnes v 18 hodin.