Nymburk – Jablonec 1:5

Domácím hokejistům vůbec nevyšla první třetina. Tu prohráli o tři branky. „Vstup do utkání nám opravdu nevyšel, laxností jsme dostali dvě branky. Bylo to opravdu špatné, takhle se play off nehraje," smutnil po utkání zklamaný trenér nymburského celku Pavel Bičiště.

Jeho tým inkasoval v první části ještě jednou, když se trefil Mulač, který do konce střetnutí zkompletoval hattrick. „V dalším průběhu jsme se o vítězství ještě chtěli poprat, ale druhá třetina byla stejná jako ta první. V poslední části se naše hra zvedla, ale stále jsme špatně řešili útočné situace. Náš projev se zlepšil, dali jsme v oslabení gól, ale jinak to bylo bez bojovnosti. Celkově to bylo z naší strany špatné, soupeř vyhrál zaslouženě, protože za výhrou šel více," řekl k zápasu nymburský kormidelník.

Branky: 41. Kříž (Stehlík) – 4. Pavlů (Havlas), 5. Homolka (Moravec, Demel), 14. Mulač (Zeman), 36. Mulač (Nevyhoštěný, Brokeš), 47. Mulač (Frk). Třetiny: 0:3. 0:1, 1:1.
NED Hockey Nymburk: Brázdil (36. Krofta) – Kříž, Loučka, Knesl, Hes, Rittig, Saňa – Šimek, Ječný, Stehlík – Eis, Bičiště, Barbora – Kuzďas, Smejkal, Dyrynk – Kuncek.

Musíme se z porážky oklepat, má jasno kouč

Série se za stavu dva nula pro tým Jablonce nad Nisou přesouvá opět na jeho led. Nymburk bude bojovat o první výhru. „Musíme urvat vítězství venku. Šance stále je," věří svým svěřencům kouč nymburského mužstva.

Bude ale potřeba něco zlepšit. Nebo změnit. Ale co? „Pořád máme hodně vyloučených a to je problém. Na druhou stranu měl nyní i soupeř asi deset vyloučených, ale my jsme to nezvládli. Přesilovky musíme zjednodušit. Je třeba, aby naši střelci začali dávat góly. Hlavně se musíme oklepat a zapomenout," dodal kouč.