Petr Maršoun je odchovancem Slavie a Sparty Praha, v letošní sezoně však nastupuje za juniorku Mladé Boleslavi, odkud má do Nymburka vyřízeny střídavé starty. V druholigovém Nymburce tak sbírá své první starty v kategorii dospělých. 

Petře, jak byste zhodnotil utkání proti poslednímu týmu tabulky z Písku? 
Myslím, že to byl dobrý zápas. Hodně se bruslilo. Byl to důležitý zápas, protože vítězství nám zajistilo postup do play off. Výhra pro nás byla hodně důležitá. 

V zápase jste vstřelil svůj první hattrick. Mohl byste své tři trefy do sítě soupeře popsat?
První gól jsem dal už v první třetině, kdy mi výborně nahrál Petr Josefus a já jsem nadvakrát mezi nohy gólmana dorazil puk do sítě. Ke druhému gólu jsem se dostal jak slepý k houslím, byla to vlastně také dorážka, kdy se puk odrazil přímo ke mně. Třetí gól padl v přesilovce čtyři na tři. Honza Stehlík mi přihrával přes hřiště, já jsem chtěl nahrát z první Jakubu Loučkovi, ale puk se odrazil od bruslí píseckého obránce do brány. Nazval bych to takovým šťastným hattrickem. 

Z hokejového utkání druhé ligy Nymburk - Písek (4:1)
FOTO: Maršoun měl střelecký den, dal tři góly

Proti Písku jste nakonec zvítězili čtyři jedna, ale rozjezd do zápasu byl ze strany Nymburka trochu rozpačitý… 
Písečtí dobře bruslili, hráli to hodně přes beky a také hodně stříleli. Nám výborně zachytal brankář Dominik Šorf. Po první třetině jsme vedli jedna nula, pak sice soupeř vyrovnal, ale na konci druhé třetiny jsme opět dali gól a znovu jsme vedli. Hodně nám pomohl třetí gól, který nás uklidnil a pak už jsme si to pohlídali. 

Blíží se play off, do konce základní části zbývají poslední tři zápasy. Nymburk teď střídá dobré výkony se špatnými. Jak vidíte šance Nymburka v play off a koho byste si přál? 
Za Nymburk jsem zatím odehrál třináct zápasů a nehrál jsem proti všem soupeřům. Výsledky jsou jako na houpačce. Myslím, že se dá porazit první, ale dá se i prohrát s posledním. Těžko říct. Mě se dobře hrálo třeba proti Moravským Budějovicím nebo proti Žďáru. Prostě proti týmům, které hodně bruslí. Hokej je pak takový živější. (jan)

SOUSTŘEDĚNÍ. Fotbalisté Slovče, účastník třetí třídy, si vyzkoušeli, jaké to je být profesionálním fotbalistou a zažili náročný tréninkový dril na horách.      č
Fotbalisté Slovče si zahráli na profíky
Ilustrační foto.
Hanke byl u všech gólů, dva dal sám