Kolín - Nymburk  2:6

Úvodní euforie, která očividně domácí fanoušky před derby s velkým D pohltila, však byla rychle ta tam. Psala se totiž druhá minuta a Nymburk otevřel skóre utkání. Belay z několikáté dorážky dopravil do kolínské sítě Sedlákův puk – 0:1.

Jenže tak rychle jak nymburský oheň v Kolíně vzplál, tak rychle byl taky modrobílými uhašen.

Hned ve třetí minutě Kozlové vyrovnali. Obránce Barták se uvolnil od modré a vybojoval puk. Posunul ho dál na volného Morkese. Ten vypálil a Šifta tečoval – 1:1.

V osmé minutě  pak aktivní nymburské hráče trefila další kolínská kulka. Ježek s Šafránkem ukořistili puk na útočné modré, druhý jmenovaný vystřelil a Ježek dorazil do odkryté kasy. Kolín v tu chvíli přebral otěže utkání a už je nepustil.

Po dvaadvaceti vteřinách druhé třetiny Kolín udeřil potřetí. Nymburský gólman špatně rozehrál, čehož dokonale využil Kadlec. Puk poslal na Morkese, ten do brankoviště na připraveného Šiftu a osmnáctiletý útočník Kolína   už jen položil gólmana a zakončoval do prázdné.

Kadlec pak prostřelil Matouška ještě z kruhů, Jankovský přidal dělovku z mezikruží a Kolín držel pohodlný náskok 5:1.

Bůra, kterého se kolínští fanoušci vzhledem k vývoji utkání vyžadovali, Kozlové vsítili, a tak ani  nikdo z domácích nebyl příliš smutný, když hosté tečovanou střelou v poslední třetině snížili na 5:2.

Kozlové navíc vzápětí přidali ještě branku šestou a nebylo co řešit. To se Jankovský vyřítil do hry ze střídačky, Malý mu nabídl puk na modrou a vysoký útočník po faulu a při signalizovaném vyloučení ještě v pádu stihl zakončit.

Kozlové první duel prvního kola vyřazovacích bojů vyhráli 6:2.

Stav série:   1 : 0

Branky: 3. Šifta (Morkes, Barták), 8. Ježek (Šafránek), 21. Šifta (Šafránek, Kadlec), 35. Kadlec (Morkes, Pácal), 45. Jankovský (Šafránek, Ježek), 50. Jankovský (Malý, Mejzr) – 2. Baley (Sedlák), 47. Sedlák (Velechovský). Rozhodčí: Kareš – Potůček, Špringl. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:1, 2:0, 2:1. Diváci: 1160.
Kolín: Sejpal – Barták, Pácal, Pýcha, Hanzl, Nedbal, Kulhánek, Špringl, Skokan – Šifta, Kadlec, Morkes – Cerk, Mejzr, Malý – Jankovský, Šafránek, Ježek – Semirád, Zumr, Vágner.
Nymburk: Matoušek – Malinský, Cicvárek, Dvořák, Sem, Kulich, Havlena – Tregl, Stehlík, Šimek – Velechovský, Sirotek, Sedlák – Rys, Belay, Jiránek – Protivný.