Pelhřimov – Nymburk 1:4

Trenér vítězného celku oba novice v dresu Nymburka chválil. „Šorf to málem odchytal s nulou. Ale vezeme tři body, takže je to pro něj dobré. I Machač podal dobrý výkon,“ byl spokojený s oběma nováčky kouč Pavel Bičiště.

A oba borci si dokonce připsali kanadský bod za asistenci.

Po třech porážkách to je pro mužstvo příjemná vzpruha. „Na sobotu nic měnit nebudeme. Chyby tam sice ještě byly, ale jinak to bylo celkem dobré,“ řekl po utkání nymburský kormidelník. „Naše hra vypadala dobře. Kluci si dobře uvědomují, že pokud chceme do play off, musíme ještě něco vyhrát,“ vyprávěl Bičiště.

Starší dorostenci Poděbrad doma prohráli
Nedaří se nám, na hráčích je deka, přiznal trenér Kubát

Jeden gól dali hosté v první třetině, jeden v prostřední. Domácí snížili až v poslední části za stavu nula tři. „První třetina ale nebyla žádná paráda. Střely byly sedmnáct ku pěti pro domácí. Pak jsme se zvedali, více jsme se drželi na puku a bylo to lepší a lepší. Závěr poslední třetiny jsme si už pohlídali,“ dodal nymburský trenér.

Do konce základní části zbývá sehrát poslední čtyři kola. Nymburk hraje další utkání v sobotu na svém ledě, od 17 hodin se střetne s posledním týmem tabulky, celkem Písku.

Branky: 57. Kubát (Votápek, Čermák) – 11. Maršoun (Machač), 36. Kolouch (Smejkal), 47. Arnošt (Kříž, Planý), 60. Arnošt (Šorf). Třetiny: 0:1, 0:1, 1:2.
NED Hockey Nymburk: Šorf – Kříž, Hejda, Hierman, Rittig, Knesl, Eliáš, Mašek – Smejkal, Arnošt, Eis – Kedršt, Štěpánek, Kolouch – Planý, Josefus, Machač – Maršoun.

Karel Ruso.
ON-LINE: Čtenářům odpovídal silový trojbojař Sokola Nymburk Karel Ruso