Úvodní třetina vyšla nymburskému celku podobně jako v prvním zápase na výtečnou. Po úvodní dvacetiminutovce totiž vedli hokejisté z Polabí dva nula. „Těsně po skončení první přesilovky Eis krásně přiťukl puk Královi a šli jsme do vedení. Ve druhé přesilovce to kluci pěkně sehráli a Kříž se trefil přesně," popisoval úvodní dvě branky nymburský trenér Bičiště.

Ve druhé části však hosté dvakrát inkasovali a o vedení přišli. „Uvědomovali jsme si, že hrajeme venku a že musíme být trpěliví. Bohužel jsme dvakrát inkasovali. Měli jsme ale spoustu tutových šancí. Král jel dvakrát sám na brankáře, Protivný střílel do prázdné. Jenže nic jsme nedali a třetinu tak prohráli," litoval nevyužitých šancí nymburský trenér.

Do třetí třetiny se šlo tedy za vyrovnaného stavu dva dva. „Šlo o to, kdo dá první gól. A tím byl soupeř. Měli jsme šance na srovnání, které jsme ale nedali. Naopak soupeř z závěru z přesilové hry vstřelil čtvrtou branku a bylo hotovo," pronesl stručně kouč Bičiště.

„Rozhodla druhá třetina. Tam kdybychom dali třetí, čtvrtý gól, tak bylo asi hotovo. To se ale nestalo. Nevím, jestli jsme v zakončení nebyli laxní. Góly jsme měli dát. Na nevyužité šance jsme doplatili," smutně přiznal Bičiště. „Soupeř góly dal a díky tomu zaslouženě vyhrál."

Další utkání se hraje ve středu opět od 18 hodin na ledě Děčína. „Jestli nechceme, aby došlo na pátý zápas, tak musíme jedno vítězství z Děčína přivést a doma to potvrdit. Jinak to bude hrozně těžké," uvědomuje si Bičiště. „Musíme vycházet z defenzivy, ale nesmíme být zase pasivní. Trošku možná přeházíme sestavu, tak aby se dostala více do hry třetí lajna. Mám určitou představu a plán, podle kterého bychom chtěli ve středu hrát," prozradil na závěr tajemně šéf nymburské střídačky.

JAKUB MARVAN