Hosté drželi s domácími krok pouze v první třetině. „Chtěli jsme vycházet z dobré obrany a to nám vycházelo. Měli jsme i nějaké šance," uvedl po utkání trenér nymburských hokejistů Pavel Bičiště.

Ovšem po první přestávce dostal jeho tým tři branky. „Stejnou hru z první třetiny jsme si chtěli přenést i do druhé části. Bylo tam ale pár vyloučení, přestali jsme si nahrávat. Hrozně jsme se na všechno nadřeli. A hlavně jsme nebyli schopni dát gól," řekl Bičiště.

Nymburský trenér nabádal hráče ve druhé pauze, aby se pokusili vsítit kontaktní gól. Ale ani to nepodařilo. „Už to nešlo, byla na nás taková deka," hlesl kouč poraženého mužstva.

Ten utkání ihned po zápase se svými svěřenci rozebral. „Probrali jsme to hned po utkání. Musíme to hodit za hlavu," nedělá z porážky tragédii Bičiště.
Ten ale bude chtít odčinit porážku před svými fanoušky v nedělním střetnutí s Moravskými Budějovicemi. „Dáme se do kupy a pokusíme se něco udělat doma," střádá plány šéf nymburské střídačky. „Prostě se nám nedařilo, ale doma chceme urvat body," dodal.