„Třetí utkání v řadě jsme divákům nabídli netradiční gólovou přestřelku, naštěstí s vítězným koncem,“ oddechl si manažer poděbradského hokejového klubu David Kubát.

Za Poděbrady poprvé nastoupily nové posily Jakub Jedlička a Michal Dobroň. Návrat do sestavy po zdravotních problémech ohlásil lídr loňského týmu Lukáš Rindoš. A hned se dvakrát zapsal mezi střelce. Ještě o jeden gól více si na své konto připsali Radek Mojžíš a Jan Vernek. Kanonýr Martin Příhoda tentokrát branku nedal, to mu ale vadit nemuselo, zastoupili jej spoluhráči.

V první třetině to byla pěkná divočina. Domácí dvakrát vedli, hosté dvakrát vyrovnali. Pak ale třikrát za sebou skórovala Mladá Boleslav a do brány šel místo Škubala Bílek. V přesilovce snížil Rindoš a za stavu 3:5 se šlo do kabin. Ve druhé části Poděbrady snížily na rozdíl jediné branky. Boleslav znovu odskočila. Ale domácí zase zabrali a bylo vyrovnáno. Po této brance se poprvé na střídačku podíval hostující brankář Kořínek a přenechal místo Krinwaldovi. Do poslední třetiny se však mezi tři tyče vrátil Kořínek.

Ilustrační foto
První lajna dala všechny góly, Krofta vychytal čisté konto

Poděbradům se povedla závěrečná část. Daly tři góly v řadě a bylo téměř po nadějích hostujícího mužstva. Jenže Trégl dal sedmý gól a hosté vycítili šanci a po oddechovém času se jim po vyloučení „domácí střídačky“ (příliš mnoho hráčů na ledě) a Lukáše Rindoše (pozdní dohrání) naskytla šance v podobě přesilové hry pět na tři. „My jsme ale oslabení ubránili, hostům nepomohlo ani odvolání brankáře,“ řekl po utkání manažer Kubát.

V následujících dvou kolech čekají na poděbradské hokejisty dva výjezdy k soupeřům. „Příští víkend se v nedalekém Kolíně utkáme s Žabonosy, za čtrnáct dní zajíždíme do Černošic. Pak už poděbradský zimní stadion čeká pikantní utkání proti Mělníku,“ dodal manažer Poděbrad David Kubát. (mal)

Ilustrační foto
Penalta vyšla Brabcovi, rozstřel už ale lyský Slovan nezvládl

Poděbrady – Mladá Boleslav B 9:7

Branky: 5. Mojžíš (Rindoš), 6. Vernek (Dobroň, Pojkar), 18. Rindoš (Příhoda), 23. Mojžíš (Příhoda, Vernek), 38. Hrdina (Dobroň), 38. Vernek (Příhoda), 44. Mojžíš (Dobroň, Žalud), 48. Vernek (Pojkar, Příhoda), 52. Rindoš (Toupal, Pojkar) – 6. Ficek, 7. Kysela (Kadeřábek), 9. Vondrlík (Rovný, Protivný), 14. Protivný (Rovný), 16. Mareš (Řečínský), 31. Kollman (Uřídil), 55. Trégl (Uřídil, Rovný) . Třetiny: 3:5, 3:1, 3:1.

Poděbrady: Škubal (od 16. Bílek) – Dobroň, Žalud, Pojkar, Milaniak, Vencovský, Baumgartner – Příhoda, Jedlička, Vernek – Toupal, Mojžíš, Rindoš – Šafra, Pácal, Hrdina – Kosinka, Zámečník, Čtvrtečka.

Ilustrační foto
Na Václavíkovi si vylámali zuby