„Jeli jsme sem pro tři body, což bylo vzhledem k postavení týmů v tabulce jasné," říkal po zápase nymburský trenér Pavel Bičiště.

Nymburk sice na začátku inkasoval, ale pak se dostal až do vedení pět jedna. „Mimo vstřelených branek jsme tam měli ještě další spoustu šancí, ale často jsme to chtěli hrát až do prázdné branky," komentoval Bičiště.

Za stavu pět jedna hosté  polevili a domácí dvěma brankami ještě ve druhé třetině vykřesali naději. „Mohli jsme si v pohodě a bez nervů zahrát, ale bohužel to tak nebylo," zlobil se nymburský kouč. „Naše hra dozadu byla žalostná. To jak domácí stáhli náš náskok, se mi vůbec nelíbilo."

Kouče alespoň potěšil fakt, že se jeho svěřenci dokázali prosazovat v přesilových hrách. „Dařilo se nám je proměňovat," radoval se nymburský kormidelník.

Nymburk nyní čeká ve středu poslední zápas základní části, kdy na domácím ledě přivítá Břeclav. V sobotu pak začíná prvním zápasem play off. To, jestli Nymburk začne doma nebo venku a kdo bude jeho soupeřem, se rozhodne právě v posledním kole. Situace v tabulce je poměrně zamotaná, ale nejpravděpodobnějším soupeřem je Kolín.

Jakub Marvan