Již více než sedmnáct let pořádá společnost Czech International Hockey Camp v Nymburce mezinárodní hokejové kempy. Čtyřikrát v roce se mladí hokejisté z celé Evropy i světa sejdou na zimním stadionu v Nymburce, aby se pod dozorem zkušených a erudovaných trenérů zdokonalili v ledním hokeji.

Letos poprvé se podařilo opustit ledovou plochu zimního stadionu a hokejisté si zatrénovali na přírodním ledě. „Jakmile jsem viděl předpověď počasí, ve které slibovali velké mrazy, začal jsem uvažovat o možnosti, že bychom se přesunuli z umělého ledu zimního stadionu ven a zatrénovali si na přírodním ledě," řekl šéftrenér kempu a zakladatel společnosti CIHC Lukáš Tramba.

Předpověď počasí vyšla, celou republiku sevřely velké mrazy a vodní plochy zamrzly. „Původní myšlenka byla, že bychom hokejové hřiště postavili přímo na Labi v přístavu pod hradbami, nakonec jsme ale raději z bezpečnostního hlediska přece jen upřednostnili stojatou vodu Rémy," pokračoval Tramba.
Přímo před Sportovním centrem tak narychlo vyrostlo improvizované hokejové hřiště. „Ze zimního stadionu jsme přivezli malé mantinely, které se používají na minihokej, hokejové branky a pár kuželů. Trenéři vzali do ruky hrabla a košťata a během dvou hodin bylo hokejové hřiště připravené k tréninku," pronesl s úsměvem hlavní trenér kempu. „Děti i my trenéři jsme byli z celé akce nadšeni. Přece jen, komu se v dnešní době ještě poštěstí zahrát si hokej na přírodním ledě? Člověk se třeba jde občas sklouznout na zamrzlý rybník, ale absolvovat na přírodním ledě klasický plnohodnotný trénink? Myslím si, že pro děti i pro trenéry to byl zážitek, na který budou vzpomínat celý život," uvedl na závěr spokojeně Lukáš Tramba.

JAKUB MARVAN