Na nymburském zimním stadionu se uskutečnil již čtvrtý ročník mezinárodního amatérského hokejového turnaje. Z vítězství se radoval slovenský tým hrající pod názvem Dream team Námestovo. A spolu s ním Poděbraďák Šimon Havlina, který Slováky posílil a dával rozhodující branky.

Dvanáct týmů, mezi kterými byl i jeden tým z Ruska a jeden tým ze Slovenska, bylo rozděleno do čtyř skupin po třech. Týmy z druhých a třetích míst se utkaly o postup do čtvrtfinále, vítězové skupin postoupili do čtvrtfinále přímo.

Favoritem turnaje byl tým HC Patriots Ústí nad Labem, v jehož kádru byl mistr světa z Petrohradu z roku 2000 Martin Štěpánek, a také Milan Buďa, který teprve nedávno ukončil svoji dlouholetou prvoligovou kariéru. Ani to však Ústeckým nestačilo. Ve finále totiž podlehli slovenskému týmu Dream team Námestovo. V jeho dresu se zaskvěl Poděbraďák Šimon Havlina, který jinak nastupuje v Poděbradském poháru za Buldoky Poděbrady. Slováci přijeli na turnaj jen s osmi hráči do pole, a tak je poděbradský útočník na zápasy ve vyřazovací části doplnil. Havlina se nakonec ukázal být posilou jako hrom. Vstřelil vítězný gól ve čtvrtfinále, semifinále a nakonec i ve velmi dramatickém finále a mohl se tak radovat z vítězství.

Finále: Dream team Námestovo – Patriot Ústí n. L. 2:1. O 3. místo: Křečhoř – Brkouni 0:3. O 5. místo: Sršni Praha – Tsunami Nymburk 1:5. O 7. místo: Javoři Lysá n. L. – Havana Sweepers 2:4. O 9. místo: Vympel Togliatty – AHC Rebels 1:2. O 11. místo: Rooters – Hasa Hokej 5:0.

JAKUB MARVAN