„Nejdříve se mi to psát nechtělo, ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl, že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na sociálních sítích a nevycházím z domu, a když už tak jen na vozíku, je rakovina. Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci,“ napsal odchovanec Chomutova, v jehož barvách nahlédl už i do extraligy.

Na hokej teď ale nejspíš nemá ani pomyšlení. „Poslední dva týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Jestli se dá život během dvou dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak vám říkám, že to jde. Ve dvaceti letech rakovinu nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného, než bojovat. Není čas litovat se, ptát se, proč zrovna já, a ne ten druhej, prostě a jednoduše bojovat,“ uvedl.

Václav Nedorost
Nedorost se učil od Vrbaty: Vidím teď věci malinko jinak

Ondřejovi se okamžitě začalo dostávat podpory. Jako jeden z prvních zareagoval liberecký klub, jehož jsou Benátky farmou. „Jsme s tebou! Jsou důležitější boje než ty na ledě. A proto přejeme Ondrovi hodně sil v tom nejtěžším z nich! Drž se, Buchto! vzkázali Bílí Tygři.

Buchtela přišel coby mládežnický reprezentant k Jizeře před minulou sezonou, v sedmapadesáti zápasech zaznamenal devět gólů a šestnáct asistencí, což z něj udělalo nejproduktivnějšího obránce mužstva.