Máte za sebou třináct zápasů. Jak jste zatím spokojeni se svými výkony a s postavením v tabulce skupiny Západ?

Tým se začíná zvedat, po špatném začátku se pomalu dostává tam, kde by měl být.

Na začátku se vám vůbec nedařilo. Čím to podle vás bylo?

Věděli jsme, že máme poměrně těžké rozlosování, že když nezvládneme první domácí zápas, tak můžeme mít problém a to se bohužel potvrdilo.

Vyvíjí se podle vás zatím soutěž očekávaným způsobem? Nebo jsou tam nějaká velká překvapení?

Myslím, že se soutěž vyvíjí očekávaným způsobem, pro mě je překvapení, že tabulku vede Kolín, to jsem nečekal, ale šlape jim to.

Vy jste v posledních zápasech nemohl svým spoluhráčům pomoci na ledě, byl jste na operaci kolena. Kdy se vám to stalo a jak se to přihodilo?

Již loni po přípravě jsem měl problém s bolestí v koleně, ale vyřešila to injekce. Bohužel letos se to opakovalo a injekce už nezabrala, tak se to muselo vyřešit takto.

Prodělal jste operaci, co vám lékaři dělali se zraněnou nohou?

Odstranili roztržený meniskus.

Za jak dlouho se chcete na ledovou plochu vrátit?

Tak to vůbec netuším. Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost, ale v pondělí bych se chtěl začít nějak hýbat, uvidím, co koleno dovolí.

Vy jste prošel několika kluby. Na které období vzpomínáte nejraději a proč?

Rád vzpomínám na všechny kluby, kde jsem působil, všude jsem zažil něco, na co nikdy nezapomenu, ať už to bylo v Mladé Boleslavi, Vrchlabí, Chrudimi, kde jsme vždy postoupili do první ligy, nebo v Benátkách nad Jizerou, kde se mi líbilo, jak celá organizace funguje.

Hokej vám jistě zabere hodně času. Najdete si vůbec čas ještě na jiné koníčky a záliby?

No v sezoně bohužel moc ne, protože jsem na zimáku v podstatě pořád, tak tak zvládnu základní údržbu zahrady, je to spíš na manželce (smích), která to zvládá perfektně za mě, ale jakmile sezona skončí, je to lepší a určitě si nějaký čas najdu na fotbal, tenis, squash, kolo a podobně.

Jaká je představa o vaší ideální dovolené?

V létě s rodinou u moře a v zimě s rodinou na horách.

Zpět k hokeji. Kam by to mohl váš tým v letošní sezoně dotáhnout?

Já myslím, že Nymburk patří někam do lepší poloviny tabulky a doufám, že letos postoupí přes první kolo play off. Je to v reálných silách týmu.

Kdo podle vás postoupí do první ligy?

Tak kdo postoupí netuším, zatím vypadají dobře Klatovy, jako farma Plzně to asi budou chtít zkusit, ale myslím, že moravské týmy jsou lepší, ta moravská skupina bude celkově silnější a podle toho, co čtu, to asi s postupem myslí vážně Frýdek Místek, jako farma Třince budou strašně silní. (mal)