„Na jeden jediný gól jsme se nadřeli až moc. Padl až ve třetí třetině, kdy se nám podařilo využít přesilovou hru. Přišly tam tři rychlé přihrávky a spadlo to tam," radoval se z jediného gólu celého zápasu trenér domácího týmu Pavel Bičiště.

V první ani ve druhé části se diváci branky nedočkali. „Bylo to z obou stran bruslivé, v závěru první třetiny jsme měli přesilovou hru, tak jsem doufal, že nějak protrhneme naší nemohoucnost u soupeřovy brány, což se ale nestalo," popisoval úvodní dějství Bičiště. „Ve druhé třetině jsme také měli několik šancí a opět jsme nevyužili přesilovku. Protivný mohl jít sám na bránu, ale nezpracoval puk. Byli jsme nacpaní kolem soupeřovy brány, ale nic se k nám neodrazilo. Trefili jsme asi třikrát tyčku, takže to bylo takové zakleté," pokračoval v hodnocení zápasu domácí kouč.

Až v závěrečné třetině domácí konečně využili přesilovku a dostali se do vedení. „Po vstřeleném gólu už jsme to chtěli ubránit až do konce. Myslím, že celý zápas jsme bránili velmi dobře," pochválil svůj mančaft trenér. „Soupeř byl urputný, nepříjemný, houževnatý a vydržel bruslit až do konce. Nám to dělalo problémy. Práci dozadu jsme měli dobrou, ale trápil nás přechod do útoku a zakončení. Oproti zápasu v Písku to bylo v tomto ohledu horší. Alespoň za ten jeden gól jsme ale rádi. Máme tři body do tabulky a panuje spokojenost," dodal na závěr šéf nymburské střídačky.

Jakub Marvan