Nymburk udeřil už ve druhé minutě. „To bylo příjemné. Pak nám ale soupeř utekl do vedení tři jedna a my už jsme se téměř k žádným šancím nedostali. Soupeř nás celou druhou třetinu drtil," uvedl po zápase nymburský trenér Pavel Bičiště.

Ovšem úplný závěr druhé dvacetiminutovky patři hostům. Ti během jedné minuty dvakrát udeřili a bylo vyrovnáno. „Domácí asi byli namlsaní, jak nás tlačili a my jsme po dvou brejcích skórovali," uvedl nymburský kormidelník.

Do jednogólové výhody se Nymburk dostal znovu na začátku třetí části hry, kdy se podruhé v zápase trefil obránce Kříž. „Za nerozhodného stavu tři tři se nám šlo do poslední třetiny dobře. Zase jsme stáhli hru na dvě lajny, což se nám vyplatilo i v předešlých zápasech. Šli jsme do vedení, o které jsme ale chvíli před koncem přišli. Procházka chyboval, následně to nedohrál a bylo srovnáno," rekapituloval třetí třetinu třetinu Pavel Bičiště.

Ten musel po zápase litovat bodové ztráty, jeho tým byl blízko většímu bodovému přírůstku. „Soupeř proměnil tři nájezdy, my jen dva. Nakonec je to velká škoda. Musím ale uznat, že nás soupeř přebruslil," dodal šéf nymburské lavičky.

V posledním zápase základní části soutěže hraje Nymburk na svém ledě. V sobotu od 17 hodin hostí celek Bíliny. „Máme týden na to, abychom se na zápas dobře připravili," řekl trenér Bičiště.