PODĚBRADY – RAKOVNÍK  5:3

Utkání začaly aktivněji Poděbrady a většina první třetiny se odehrávala před rakovnickou brankou. Domácí měli i výhodu několika přesilových her, ale nijak zvlášť hostujícího gólmana neohrozili. V 17. minutě byl vyloučen za rvačku do konce utkání Kotál z Rakovníka. O minutu později nabídly Poděbrady zbytečnými vyloučeními dvojnásobnou přesilovku a tyto situace Rakovník umí. Nejprve se ve po třiceti vteřinách trefil Kounovský a v následné již klasické přesilovce přidal Nosek druhý gól.

Před druhou třetinou Poděbrady přeházely sestavu a zejména přesun Iva Procházky do prvního útoku se ukázal jako klíčový. Padesát vteřin po zahájení druhé části hry se po přihrávce Kubáta trefil poprvé. Ve 26. minutě mu Kubát nabil podruhé a bylo srovnáno. Hosté ještě stačili odpovědět ve 32. minutě, když vyšachovali domácí obranu a Hegenbart vrátil Rakovníku vedení. Třetí zářez Iva Procházka přišel ve 38. minutě, když nechytatelnou ranou srovnal podruhé skóre. Ve 39. minutě Šebesta dokonal velký obrat domácího týmu a Poděbrady  šly do kabin s jednobrankovým vedením.

Poslední část už žádný hezký hokej nepřinesla. Snaha Rakovníka o vyrovnání byla jalová a hosté i častým simulováním a poleháváním po ledu se připravovali o šanci vyrovnat. Špatně naložili s nabídnutými přesilovkami. V 59. minutě Drahoňovský po přihrávce Pácala pátou brankou definitivně rozhodl zápas.

„Jsem rád, že jsme zápas nakonec dovedli do vítězného konce. Malou kaňkou je opět spousta zbytečných vyloučení," řekl trenér poděbradského týmu David Kubát.

Branky: 21. I. Procházka  (Kubát, Malina), 26. I. Procházka (Kubát), 38. I. Procházka (Pácal, Havelka), 39. Šebesta (Malínský), 59. Drahoňovský (Malý, Pácal)  – 18. Kounovský (Vošta, Krejčí), 20. Nosek (Krejčí), 32. Hegenbart (Krejčí). Třetiny: 0:2, 4:1, 1:0.

Hokejisté Poděbrad hrají další střetnutí soutěže na ledě soupeře. V sobotu se postaví celku HC Rytíři Vlašim. Zápas osmého kola začne v 17.30 hodin.

Rozhovor s Ivo Procházkou, autorem tří poděbradských branek, čtěte v sobotním vydání tištěného Nymburského deníku.