Tak hovořil o začátku přípravy týden před jejím začátkem trenér nymburského celku Pavel Bičiště. Skutečnost byla ale zjevně jiná. „Účast hráčů na prvním tréninku byla skvělá," rozplýval se prezident klubu Tomáš Netík. „Měl jsem obavy, s kým budeme vůbec celou soutěž hrát. Na úvodní trénink jsem počítal s účastí dvanácti až třinácti lidí. Nakonec se nás sešlo dvaadvacet," pokračoval Netík s neskrývanou radostí.

Na tréninku se objevily obě letní posily, které se na závěr kariéry vrátily do míst, kde s hokejem začínali. Jsou to Lukáš Král a Ondřej Kříž. „Nechyběli ani Sedlák, Dulovec a dokonce se vrátil i Jirka Martinec," nadšeně hovořil šéf klubu.

Nejlepší hráč loňské sezony Jan Stehlík však chyběl. „Ještě je na dovolené," omlouval neúčast nymburského playera Netík.

Nyní čeká nymburské hráče osm tréninkových jednotek a poté sehrají první přípravný zápas na ledě Jablonce. Celkem odehrají v přípravě šest zápasů. Mimo tradičních soupeřů Jablonce a Kobry Praha se utkají také se švýcarským týmem HC Biasca, který je farmou týmu HC Ambri-Piotta. Tento zápas se bude hrát na ledě v Benátkách nad Jizerou. Zajímavým také určitě bude souboj s extraligovou juniorkou Pardubic. Přípravná utkání s Kolínem se letos neuskuteční.

Přehled přípravných zápasů

čtvrtek 15. srpna     Jablonec – Nymburk
čtvrtek 22. srpna     Kobra Praha – Nymburk
sobota 24. srpna     HC Biasca (Švýc.) – Nymburk (v Benátkách)
úterý 27. srpna       Nymburk – Kobra Praha
čtvrtek 29. srpna    Nymburk – jun. Pardubice
úterý 3. září            Nymburk – Jablonec   

JAKUB MARVAN