NED Hockey Nymburk – HC Tábor 4:3p

Utkání začalo z obou stran opatrně a oba týmy hrály ze zabezpečené obrany. Skóre otevřel hostující Vaniš, jehož lehké nahození překvapilo domácího brankáře Brázdila.

Nymburku se podařilo vyrovnat na začátku druhého dějství. Kříž v oslabení využil zakrytého výhledu táborského gólmana a po jeho střele bylo vyrovnáno. Zvýšená aktivita v útočném pásmu se domácím vyplatila ve 28. minutě, kdy obránce Novák vybojoval puk, zpoza branky ho nahodil do brankoviště, odkud pohotově dorazil do sítě Kuzďas. Vzápětí na poslední chvíli zabrzdil těsně před Klestilem Stehlík, za což měl domácí forvard zamířit na trestnou lavici, táborský brankář však ukázal gesto fair play a na jeho popud byl velmi přísný trest pro Stehlíka zrušen.

Na začátku třetího dějství domácí sehráli rychlý protiútok dva na jednoho a Šimek je poslal do dvoubrankového vedení. To jim však vydrželo jen chvíli, neboť Brázdil vyrazil puk nešťastně do nohy táborského útočníka a od ní se odrazil těsně za čáru. V čase 52.11 si strážce domácí svatyně vybral další slabší chvilku, když ho střelou z brankové čáry překonal Pechánek.

V prodloužení sice hosté nastřelili tyč, ale aktivnější byli domácí. Ti si vynutili přesilovku, ve které prostřelil Klestila obránce Hes.

„Ve druhé části se nám podařilo otočit skóre na svou stranu, navíc jsme na začátku třetí třetiny vstřelili další gól. Vedli jsme o dvě branky, bohužel vedení se nám nepodařilo udržet," litoval po zápase trenér Nymburka Pavel Bičiště, který doufal, že když už jeho tým dostal v prodloužení výhodu přesilovky, tak z ní rozhodne a vyhne se nájezdům. „To se povedlo. Tábor má velice kvalitní tým a s výsledkem jsem nakonec spokojen," dodal Pavel Bičiště.

Branky: 26. Kříž, 38. Kuzďas (Novák), 43. Šimek (Hes), 64. Hes (Šimek, Stehlík) – 6. Vaniš (Kanov), 46. Kýhos (Duben, Seidl), 53. Pechánek (Krätzer). Rozhodčí: Bareš – Špringl, Potůček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 195. Třetiny: 0:1, 2:0, 1:2 – 1:0.

Nymburk: Brázdil – Kříž, Hes, Pýcha, Saňa, Rittig, Novák – Loučka, Šimek, Stehlík – Eis, Bičiště, Ježek – Kuzďas, Smejkal, Barbora.

Jakub MARVAN