Žabonosy – Poděbrady 6:0

„Už se o nic nehrálo. Byl to takový pouťový zápas, ve kterém dával góly jenom soupeř,“ nedělal z porážky v posledním střetnutí sezony tragédii kouč poděbradského mužstva David Kubát.

Poděbrady vyhořely především střelecky, do černého se nezapsal ani jeden hráč. „Ale jinak mělo utkání vyrovnaný průběh. Hlavní rozdíl byl v tom, že Žabonosy proměnily některé své příležitosti, zatímco my jsme s nimi naložili špatně,“ uvedl Kubát.

Také hosté ale brankáře soupeře ohrožovali. „V první třetině jsme trefili dvakrát břevno. Pak ale domácí dvakrát skórovali a bylo po zápase. Jinak šlo ale jen o to dohrát sezonu,“ konstatoval poděbradský kormidelník.

Toho těšil hlavně fakt, že se mužstvo vyhnulo poslednímu místu tabulky a baráži o udržení. „To je rozhodně pravda. Jinak jsme si zadělali na problém tím, že jsme vyhráli málo zápasů na svém ledě. A to je škoda. Kdybychom některé tyto zápasy dovedli do vítězného konce, klidně jsme mohli hrát play off,“ dodal šéf poděbradské střídačky.

Černý Petr tak zůstal po základní části Kutné Hoře.

Třetiny: 1:0, 3:0, 2:0. 
HC Poděbrady: Moravec (41. Král) – Sladký, Pánek, J. Kadlec, Martínek, Kosinka – Pácal, Mojžíš, Chvojka – A. Kadlec, Rindoš, Velechovský – Šarfa, Bureš, Hrdina. 

Z hokejového utkání druhé ligy Nymburk - Písek (4:1)
Hokejisté pořádně zatopili lídrovi, brali ale jen bod
Basketbalisté Nymburka se stali vítězem Českého poháru
FOTO: Splněno! Český pohár patří Nymburku