„Taktiku na zápas ve Žďáru jsme měli takovou, že jsme chtěli hrát ve třech i čtyřech hráčích dozadu. Samozřejmě to, jak to hráči potom plní v zápase, je věc jiná," uvedl po zápase trenér nymburského týmu Pavel Bičiště.

Jedním z úkolů nymburských hráčů bylo bránit nejlepšího hráče Žďáru nad Sázavou Michala Kaňku. „Byl to náš cíl. Přesto nám dal dva góly a na jeden přihrál," hlesl trenér Bičiště.

V první třetině vstřelili domácí dvě branky, nymburští hokejisté se neradovali ani jednou. „Měli jsme tam tři velmi dobré šance, ani jednu jsme ale nevyužili. Možná už tyto nevyužité šance z první třetiny byly zlomovými momenty utkání," řekl nymburský trenér.

Na začátku druhé části hosté v přesilovce snížili a vstřelili kontaktní gól, ale jak se nakonec ukázalo, byl to jediný nymburský gól. „Po snížení jsme byli ve druhé třetině pětkrát vyloučeni a ve čtyřech hráčích nám rychle ubývaly síly," byl si vědom nymburský kormidelník.

V závěrečném dějství už si domácí vedení pohlídali a přidali další tři branky. „Domácí hráli velmi dobře a šli si za vítězstvím. Byli velmi aktivní a dávali hezké góly," uznale pochválil domácí tým nymburský trenér. „Jestli chceme začínat play off doma, tak musíme bezpodmínečně porazit doma Řisuty a Bílinu," řekl na závěr Bičiště.

Další utkání hrají nymburští hokejisté doma v úterý,  od 18 hodin hostí mužstvo Řisut.

JAKUB MARVAN