Zda to bude platit, to se ukáže v sobotu večer. Zápas začne v 18 hodin na zimním stadionu v Pelhřimově. „Na tohoto soupeře se nám daří. Pojedeme do Pelhřimova s respektem, ale věříme si," říká odhodlaně před sobotním zápasem trenér nymburského celku Pavel Bičiště. „Pelhřimov dobře bruslí a hraje hodně dopředu. Více se jim daří doma. Třeba ale začnou jinak," přemýšlí nahlas trenér.

Jeho tým je momentálně na druhé příčce tabulky se ziskem třiceti sedmi bodů. Soupeř Nymburka je sedmý s devětadvaceti body. „Jedeme pro body," burcuje svůj tým šéf nymburské střídačky.

Mužstvo Nymburka hrálo v posledním zápase na ledě Moravských Budějovic v poněkud okleštěné sestavě, kouči chybělo hned pět borců. „Potkala nás řada zranění. Snad jsme si to ale vybrali. Snad už nebudeme muset improvizovat jako v posledním zápase," doufá trenér Bičiště.

Ten by měl mít k dispozici i mladé hráče z pražské Sparty. „Je to tak. Měli bychom mít hráče, kteří s námi hráli proti Moravským Budějovicím doma. A bude už také Šimek. Snad to dáme dohromady a nebudeme to lepit," věří kouč Bičiště.